22.01.24 – The Queer Image @Schuur

Schuur en Nieuwe Vide presenteren samen The Queer Image: een inter­sec­ti­o­neel inter­dis­ci­pli­nair film­pro­gramma met een queer femi­nis­tisch karakter. Samen kiezen we een film rond thema’s die spelen in de gemeenschap. Films waarin lgbtqia’ers en vrouwen niet gemar­gi­na­li­seerd worden of slachtoffer zijn, maar juist hun stem laten horen en in de spotlight staan.

Bij iedere vertoning nodigt Nieuwe Vide een maker uit, die geïn­spi­reerd op de thema’s van de film een visueel werk presenteert. Denk aan perfor­man­ce­kunst, videokunst, of een artist talk. Ook organiseren we bij iedere film een inleiding of nagesprek en nodigen we je uit om in het Schuurcafé na te borrelen en leden van de gemeenschap en de makers te ontmoeten.

Bernardo Zanotta (1996, Brazilië) is een filmmaker en beeldend kunstenaar gevestigd in Amsterdam. Zijn films combineren historische en fictieve verhalen die genre en conventie ondermijnen. Zijn werk is internationaal tentoongesteld op kunstlocaties, bioscopen en festivals, waaronder FID Marseille, Rotterdam en Locarno, waar hij de Pardino d’Argento ontving voor zijn film Heart of Hunger (2018). Naast korte en middellange projecten ontwikkelt hij momenteel zijn eerste speelfilm.

Op 22 januari zien we een stukje van Wild Fruits, zijn nieuwe korte film, en horen van Zanotta over queer ‘period pieces.’ Achteraf zullen we een kort gesprek houden over wat we hebben gezien en de linkjes leggen tussen Orlando en Wild Fruits.

Klik hier voor meer informatie