Wij zijn Nieuwe Vide

ned / eng

Nieuwe Vide is een kunstpodium en broedplaats waar experiment en talentontwikkeling centraal staan. We bouwen daarmee voort op de activistische idealen en DIY-mentaliteit die aan de basis lagen van onze instelling. Dit doen we door middel van onze expositieruimte en activiteiten, waarin we nieuw (inter)nationaal talent de ruimte bieden om te experimenteren en zich verder te ontwikkelen. Daarnaast bieden we studioruimte aan meer dan 35 lokale kunstenaars. Het is onze missie om Haarlem een eigenwijze plek te bieden waar spannende, vernieuwende kunst een podium krijgt en waar volop geëxperimenteerd kan worden.

Een tegendraads en DIY karakter zit in ons DNA, en maakt onze broedplaats uniek in de regio. Nieuwe Vide is in de jaren 1990 ontstaan uit een samenkomst van de kraakbeweging en kunstenaars, met als primaire doel het stimuleren van de ontwikkeling van hedendaagse beeldende kunst. Zij hadden een visie voor een culturele vrijplaats waar maken en exposeren samen konden komen; een plek waar volop geëxperimenteerd kon worden, gecombineerd met een groot maatschappelijk bewustzijn. Zonder dit verleden te willen romantiseren, willen we de idealen van toen vertalen naar het heden. We zoeken constant naar manieren om kunst en maatschappij met elkaar te verbinden, vanuit de overtuiging dat kunst ons kan helpen om na te denken over nieuwe manieren om de wereld te bekijken en in te richten. We verbinden op een laagdrempelige manier de onderwerpen en theorieën die ons inspireren met het alledaagse en herkenbare.

Nieuwe Vide wordt aangestuurd door twee co-directeuren/curators, en wordt ondersteund door PR en administratief medewerkers. Samen vormen we een artistiek team.
Klik hier voor de profielen en informatie over het team en hier voor meer informatie over het bestuur.

Openingstijden

Tijdens tentoonstellingen:
vr t/m zo 12.00 – 17.00
En op afspraak
Toegang gratis

Energieplein 69
2031 TC Haarlem

+31 (0)23 54 51 581
info@nieuwevide.nl

Route

Volg ons:
Facebook
Instagram
Twitter

Download ons pdf bestand over Nieuwe Vide hier

 

 

 

Luister hier naar onze deelname aan de podcast Werktitel, aflevering Blauwdruk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Design illustratie: Tintamarina

Organisatie

Toegankelijkheid

Jaarverslagen

Gedragscode

Bestuur