Nieuws

ned / eng

Teken or Leave It najaar 2022

De aankomende Teken or Leave It avonden vinden dit najaar tot aan de kerstvakantie plaats op 9 en 23 november en 7 december. Op woensdagavond 23 november zal er een workshop plaatsvinden met beeldend kunstenaar Meli Kuhn. De andere twee bijeenkomsten zijn open tekenavonden. Alle avonden staan in het teken van ons programma Spreading Seeds: Building Worlds in the Ashes of the Apocalyps. Dus kom met ons tekenen op 9 november van 19:00-21:00 bij Nieuwe Vide.

Kunstlijn 2022

Tijdens de kunst- en open atelier route Kunstlijn, is Nieuwe Vide ook weer van de partij! Wij zijn dan geopend van 11:00u tot 17:00u, kom langs voor iets te eten en te drinken.

Onze expositie Untold/Unfold van studiomakers Meli Kuhn, Marianne Lammersen en Candela Murillo opent 4 November en daarnaast zullen meerdere studiomakers uit het gebouw hun tonen.

Beeld: Marianne Lammersen

Meer info over onze expositie tijdens Kunstlijn: https://www.kunstlijnhaarlem.nl/expositie/untold-unfold/

Extra bezoekersinfo: maatregelen Covid-19

Wegens de oplopende covid besmettingen willen wij bij de Nieuwe Vide waakzaam te werk gaan en maatregelen treffen om besmetting zo veel mogelijk te voorkomen. Zo hopen wij de activiteiten zo toegankelijk mogelijk te houden voor iedereen. Zie hier voor meer info

Wij vragen u de aanwijzingen van het personeel op te volgen. Wij werken veelal met (jonge) vrijwilligers tijdens de openingstijden van de expositie, die ervoor zorgen dat uw bezoek zo veilig mogelijk kan verlopen. Heel fijn als u extra aardig bent voor onze vrijwilligers!

Vrijwilligers gezocht!

Wil jij werken op een creatieve plek tussen spannende nieuwe kunst? 

Nieuwe Vide is opzoek naar suppoosten om te helpen bij onze tentoonstellingen. Je werk bestaat uit het openen en aanzetten van de tentoonstelling, bezoekers verwelkomen en begeleiden, en de tentoonstelling aan het einde van de dag weer afsluiten. In de toekomst hebben we ook je hulp nodig bij openingen. Het is mogelijk om na de zomervakantie te beginnen.

We zoeken naar mensen die zelfstandig kunnen werken en betrouwbaar zijn. Kennis over kunst is geen vereiste. Als je maar enthousiast en geïnteresseerd bent.

Wij bieden je:
-een kijkje achter de schermen bij een tentoonstellingsplek
-kennis over hedendaagse kunst
-een gemeenschap van creatieven
-hulp bij een loopbaan in de kunst
-een vrijwilligersvergoeding

Interesse?
Stuur een korte mail waarin je je voorstelt naar info@nieuwevide.nl.

30 januari 2023

01.02.2023 Teken Or leave It Workshop door Marianne Lammersen

Cut & Twist & Paste: Een workshop die het maken van collages in/op/met/door/voorbij papier stimuleert door @mariannelammersen

Waar: Nieuwe Vide Broedplaats (energieplein 69, 2031 TC Haarlem)

Wanneer: woensdag 1 februari 2023; 19-22uur

Wat: Doe mee met een workshopeditie van TOL! Deze workshop word gehost door Nieuwe Vide Studio-kunstenaar @mariannelammersen

Tijdens deze workshop ga je aan de hand van korte oefeningen en regels (die overtreden kunnen worden) een verzameling materialen maken en toewerken naar het maken van je eigen collages.

Reserveren: Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen dus reserveer snel je plek!

Reserveren kan dan tot uiterlijk maandag 30 januari, 2023 via anne@nieuwevide.nl of stuur Nieuwe Vide een DM.

Als je je aanmeldt, stuur dan 3 tot 5 foto’s die je de afgelopen maand met je telefoon hebt gemaakt.

Kosten: €10 voor een losse workshop, of €8,50 bij aankoop van een 10x workshop strippenkaart voor €85

Meer info over Teken Or leave it vind je hier

18 januari 2023

Nieuwe Vide heeft een nieuw bestuur

Vol trots presenteert Nieuwe Vide haar nieuwe bestuur: Roomyla Choenni (voorzitter), Eva Kreuger (secretaris), Dennis Elzinga (penningmeester), Manique Hendricks, Loulou Sjerps, Marianne Hotske Hamersma (algemene bestuursleden). 

Nieuwe Vide kiest hiermee voor een jong ambitieus en divers bestuur dat werkzaam is binnen de culturele sector en zich inzet voor kunst en experiment. 

Maak kennis met het nieuwe bestuur!

Leer ook Team Nieuwe Vide kennen!

11 januari 2023

Performance en nieuwjaarsborrel

Nieuwe Vide trapt het nieuwe jaar af met een performance van de Spaanse hedendaagse danser en beeldend kunstenaar Candela Murillo op zaterdagmiddag 14 januari. Met drankjes vieren we dat de tentoonstelling UNTOLD/UNFOLD na de winterstop heropent. In deze tentoonstelling reageren de drie kunstenaars Meli Kuhn, Marianne Lammersen en Candela Murillo via hun werk op een woelige wereld die voortdurend aan verandering onderhevig is. Vertrekpunt is de constante zoektocht binnen in jezelf naar een verhouding tot deze wereld. 

Wees welkom op de nieuwjaarsborrel! Deze begint zaterdag 14 januari om 15:00 en de performance van Candela Murillo om 16:00.  

11 januari 2023

Teken or Leave It: Nieuw jaar, nieuwe tekening

Op woensdagavond 18 januari beginnen we weer met Teken or Leave It. Het wordt een gewone open tekenavond, waarbij je zelf mag weten wat je gaat tekenen/schilderen/… (vul maar in). Je hoeft geen ervaring te hebben met tekenen. Iedereen is welkom! Dus laat je fantasie de vrije loop op het lege fel papier. En probeer iets nieuws in het nieuwe jaar.

De kosten zijn €3,- (materiaalkosten). Koffie en thee zijn gratis. 

Dus kom op woensdagavond 18 januari om 19:00 naar Nieuwe Vide voor Teken or Leave It.

30 november 2022

Teken or Leave It: kersteditie

Ho! Ho! Ho! Merry Christmas! Nieuwe Vide viert kerst tijdens onze laatste Teken or Leave It-avond van het jaar. Deze bijeenkomst is een open tekenavond, dus je kan werken aan je eigen projecten, of kerstversiering maken van gerecyclede tekeningen. Zo maken we er collectief een mooie kerst van voor iedereen. Dus kom 7 december om 19:00 meetekenen! 

16 november 2022

Teken or Leave It Workshop: 
In de ogen van de ander

In het kader van de tentoonstelling UNTOLD-UNFOLD, die nu bij Nieuwe Vide te zien is, zal beeldend kunstenaar Meli Kuhn op woensdagavond 23 november een workshop geven tijdens Teken or Leave It. Het innerlijke zelfportret staat tijdens deze workshop centraal. Wat is het beeld van jezelf en hoe sta je in de wereld? Tijdens deze workshop werk je aan een zelfportret, maar wordt er op een speelse manier ook aandacht geschonken aan hoe jij de ander bekijkt aan de hand van oefeningen. 

Dus kom naar Nieuwe Vide op woensdag 23 november om 19:00 en maak een zelfportret. 

Meer informatie over Teken or Leave It.

21 september 2022

Teken or Leave It: Mapping Your World

Binnen het onderzoeksthema Spreading Seeds: Building Worlds in the Ashes of the Apocalypse gaan we tijdens deze open tekenavond van Teken or Leave It nadenken over kaarten. Hoe vormen kaarten onze realiteit en hoe hebben ze invloed op hoe we navigeren door ons leven? Welke plekken zien we daardoor wel en welke plekken zien we niet? Wie bepaalt wat op de kaart van wie is? Welke koloniale betekenissen zijn er met kaarten verbonden? Binnen Fantasy is een kaart meestal het startpunt om een wereld met karakters en verhalen te bouwen. Dus tijdens deze open tekenavond ga je een eigen kaart maken van je eigen wereld, lichaam of geest, of maak een kaart van plekken die vaak onzichtbaar zijn gemaakt of van werelden die nog niet bestaan.  

Iedereen is welkom om mee te doen of zijn eigen ding te tekenen! Dus kom vooral woensdagavond 28 september van 19:00-21:00.

14 augustus 2022

Teken or Leave It: Play as Resistance

We gaan weer door met tekenen na de zomerstop binnen het onderzoeksthema Spreading Seeds: Building Worlds in the Ashes of the Apocalypse. De eerste Teken or Leave It wordt een open tekenavond. We laten ons inspireren door het recente evenement in de Schuur Haarlem met de dragking performances van @latinx_charm en @luciansquid van the House of LøstBois in samenwerking met Haarlem Town Queers. We gaan tijdens de bijeenkomst deze performances terugkijken en kijken hoe we door te tekenen op speelse manier verzet kunnen bieden, onze eigen dingen uit kunnen proberen en onszelf kunnen heruitvinden.

Iedereen is welkom om mee te doen of zijn eigen ding te tekenen! Dus kom vooral woensdagavond 14 september van 19:00-21:00.

1 augustus 2022

Zomerstop

Van 1 augustus t/m eind augustus houdt de Nieuwe Vide een zomerstop. Dit betekent dat er in deze periode geen soephoek en teken or leave it is. We starten 24 en 25 augustus weer op met de Cineclub x HTQ avonden. Vanaf 9 september zien we je graag weer terug bij de Nieuwe Vide.

Fijne zomer!

26 juli 2022

Cineclub x HTQ

Met trots presenteren wij de zomer editie van Nieuwe Vide’s Cineclub. Voor deze editie is er een programma opgesteld in samenspraak met lokale organisatie HTQ – Haarlem Town Queers. De editie is een onderdeel van de Cineville zomertour en zal bestaan uit 2 filmavonden met een boeiend voorprogramma. Deze nazomerse filmavonden worden georganiseerd in de openlucht bioscoop van de Schuur, de Loading Dock Cinema.

Meer informatie over Cineclub x HTQ

15 juni 2022

Teken or Leave It: Reflections on World Building

Tijdens de volgende open tekenavond van Teken or Leave It op woensdag 22 juni gaan we samen in de tentoonstellingsruimte zitten om al tekenend te reflecteren op de huidige tentoonstelling ULTIMATUM (4horsemen). Tijdens de Stripdagen Haarlem 2022 en in deze tentoonstelling staat het thema wereldbouwen centraal. Welke werelden zijn er door de 4horsemen gecreëerd? Wat zien we allemaal op de muur? En welke werelden zouden we zelf bouwen? Samen gaan we doormiddel van speculative fiction aan de slag om verder te bouwen op de sporen die de 4horsemen achter hebben gelaten.

“It matters what matters we use to think over matters with; it matters what stories we tell to tell other stories with; it matters what knots knot knots, what thoughts think thoughts, what descriptions describe descriptions, what ties tie ties. It matters what stories make worlds, what worlds make stories.”

Donna J. Haraway, Staying with the Troube; Making Kin in the Chthulucene

Dus teken mee aankomende woensdag 22 juni van 19:00-22:00 tijdens Teken or Leave It bij Nieuwe Vide.

Meer informatie over het Teken or Leave It. 

15 juni 2022

Cineclub bij Houtnacht 2022

Nieuwe Vide’s Cineclub presenteert tijdens Houtnacht 2022 op zaterdagavond 18 juni van 18:00-23:59  de films Pretty Pictures van Bernardo Zanotta en Mother Earth’s inner organs Ana Bravo Pérez.

In zijn film Pretty Pictures toont de Braziliaanse kunstenaar Bernardo Zanotta de kloof tussen mooie beelden en hun productie. De ‘mooie beelden’ nam hij op in een semiautomatische plantenkas op het Nederlandse platteland. Binnen worden op kunstmatige wijze bromelia’s gekweekt, een plantensoort die afkomstig is uit Brazilië en hier in Nederland wordt geproduceerd en klaargemaakt voor verkoop.

Steenkolen en hangmatten vormen de setting voor de film Mother Earth’s inner organs van de Colombiaanse kunstenaar Ana Bravo Pérez. Deze filminstallatie gaat over de winning van steenkool in Colombia en de gevolgen voor de lokale gemeenschappen in La Guajira en industrieën in Nederland en de rest van de wereld. 

Meer informatie over Cineclub bij Houtnacht 2022.

18 mei 2022

Teken or Leave It: Workshops ‘Tata State of Mind’

Zou jij willen leren hoe jij je mening in één beeld kan vangen? Of zou je in meerdere tekeningen ‘het verhaal, achter het verhaal’ willen kunnen vertellen?

Tekenend journalist Eva Hilhorst en cartoonist TRIK hebben samen een project Tata State of Mind opgezet, waarbij ze door middel van tekenworkshops tot een genuanceerd beeld willen komen over Tata Steel. Zo willen ze ook deelnemers van Teken or Leave It vragen om op de situatie te reageren. 

Tijdens de workshop van TRIK op woensdagavond 25 mei ligt het accent op het vangen van de (Tata) situatie in één beeld. Bij de workshop van Eva Hilhorst op 8 juni ga je juist leren hoe je een uitgebreider verhaal kan vertellen aan de hand van meerdere beelden. 

Het resultaat kun je natuurlijk mee naar huis nemen. Maar je mag het ook ophangen in de tentoonstellingen ULTIMATUM (4horsemen), dat tijdens de Stripdagen Haarlem bij Nieuwe Vide te zien zal zijn. Dus kom 25 mei en/of 8 juni van 19:00-20:30 naar de Teken or Leave It Workshops bij Nieuwe Vide. Daarna is er nog de gelegenheid om tot 22:00 te tekenen.

Meer informatie over Teken or Leave It Workshops.

4 mei 2022

Finissage ‘Mark the Spark’: Ontmoet kunstenaar Harun Morrison

Aankomende zondag 15 mei is je laatste kans om de tentoonstelling ‘Mark the Spark’ te zien, de solotentoonstelling van kunstenaar Harun Morrison. Tijdens deze tentoonstelling heeft Morrison gebouwd aan een model van een boot op ware grote van zijn eigen woonboot. 

Ter ere van de afsluiting van deze tentoonstelling organiseert Nieuwe Vide een finissage, waar kunstenaar Harun Morrison ook bij aanwezig zal zijn, je hem kan ontmoeten, en als je wil vragen kan stellen. 

Dus kom met ons bij Nieuwe Vide de afronding van de tentoonstelling ‘Mark the Spark’ vieren op zondag 15 mei van 12:00-17:00.

4 mei 2022

Teken or Leave It gaat weer van start!

Woensdagavond 11 mei beginnen we weer met de open tekenavond Teken or Leave It.  Teken or Leave It is een tweemaandelijkse avond voor illustratoren, makers en mensen die graag creëren. Tijdens deze avonden kunnen we samenwerken, van elkaar leren, of gewoon apart maar naast elkaar aan individuele projecten werken. Maar Teken or Leave It is vooral een moment om te ontspannen en te creëren.

Bekijk het programma van Teken or Leave It voor meer informatie.

6 april 2022

Bootbouwdag

Heb jij zin om je handen uit de mouwen te steken? Op woensdag 13 april van 13:00-20:00 kan dat bij Nieuwe Vide. Kunstenaar Harun Morrison gaat dan namelijk verder werken aan zijn levensgrote boot, die in de tentoonstellingsruimte van Nieuwe Vide wordt gebouwd, en jij kan ook meebouwen. Er staat om 13:00 een kommetje soep op je te wachten en we sluiten de dag af met een borrel.

Dus wil je kunst maken en bouwen tegelijk? Kom naar Nieuwe Vide om mee te helpen aan dit kunstwerk.

Meer informatie over dit kunstwerk en de tentoonstelling Mark the Spark.

2 maart 2022

Nieuwe Vide binnenkort weer open!

Nieuwe Vide gaat binnenkort (vanaf 11 maart) weer open. Bezoekers zijn niet meer verplicht om een mondkapje te dragen, en als presentatie-instelling hoeven wij geen QR-codes te checken of 1,5 meter afstand meer te handhaven.

Wel vragen wij bezoekers om het te respecteren als personeel of andere bezoekers een mondkapje dragen of 1,5 meter afstand willen houden. Onze presentatie-ruimte is doorgaans rustig. Dus met een beetje begrip en geduld is het voor iedereen mogelijk om op een veilige manier kunst te beleven bij Nieuwe Vide.

Kijk voor meer informatie naar onze corona-maatregelen.

3 november 2021

Corona QR-code tijdens bezoek Nieuwe Vide

Volgens de nieuwe regels van het RIVM vragen we mensen om een QR code of negatieve test te tonen tijdens hun bezoek aan de tentoonstelling bij Nieuwe Vide.

6 oktober 2021

Coronatoegangspas bij opening en evenementen

In het kader van de richtlijnen van het RIVM vragen wij alle bezoekers tijdens openingen en evenementen om een Coronatoegangspas of negatieve test te tonen en een mondkapje te dragen voor het betreden van Nieuwe Vide.

17 september 2021

Nieuwe Vide Radio

Deze keer te gast bij Nieuwe Vide Radio: kunstenaar Juliacks. Haar werk is te bekijken in Nieuwe Vide’s online zine  ‘Metamorphosis. On future bodies and living identities’ (www.futurebodies.art.)

We praten over haar aankomende roman Transversal Scepters, de oprichting van de eerste gevangenis in Haarlem en hoe het systeem van opsluiting is verbonden met het kapitalisme.

SHOWNOTES

juliacks.com

@j_u_l_i_a_c_k_s

moosewoodcooks.com/about/cookbooks/

Deze podcast is mogelijk gemaakt door het team van Nieuwe Vide. Deze keer is de presentatie en editing in handen van Sietske Roorda. Veel dank aan Menzo Schrik voor de jingle.

 

Luister via Spotify naar alle afleveringen van Nieuwe Vide Radio 

 

2 juni 2021

Nieuwe Vide open

Vanaf zaterdag 5 juni is Nieuwe Vide weer open voor publiek. U kunt de huidige tentoonstelling Queer Diasporas bezoeken door een tijdslot te reserveren. Lees voor uw bezoek alstublieft onze veiligheidsregels omtrent Covid-19.

26 mei 2021

Nieuw adres, zelfde locatie

Per 1 juni 2021 heeft Nieuwe Vide een nieuw adres:

Energieplein 69,
2031 TC Haarlem

Maar onze locatie blijft precies hetzelfde.

25 november 2020

NRC reactie

NRC Handelsblad publiceerde op 31 oktober 2020 een schokkend artikel over verdenkingen van ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag, racisme en geweld binnen de beeldende kunstsector. We zijn geschokt en verdrietig over de inhoud van dit artikel, en onze gedachten gaan uit naar alle mensen die te maken hebben gehad met dit (met name seksueel) geweld. We hebben bewondering voor hun moed om met deze verhalen naar buiten te komen.

De betreffende persoon heeft in 2013 meegewerkt aan een expositiereeks bij Nieuwe Vide. Met de kennis van nu betreuren wij het enorm dat hem hierdoor destijds een podium is gegeven voor zijn beeldend werk. Binnen Nieuwe Vide streven we naar een veilige en prettige werkomgeving, waarin absoluut geen plaats of podium is voor welk grensoverschrijdend gedrag dan ook. Wij willen bijdragen aan een beeldende kunstsector waarin dergelijk gedrag niet getolereerd of genegeerd wordt, en er tijdig wordt gesignaleerd en juist wordt gehandeld wanneer dit het geval is. Mensen die behoefte voelen om een verhaal of ervaring met ons te delen zijn altijd welkom om contact op te nemen of langs te komen, of kunnen een melding doen via https://mores.online/.

Als organisatie hebben we de verantwoordelijkheid om een ruimte te scheppen waar kunstenaar, medewerker, student, bezoeker en studiomaker zich veilig voelen. Met het huidige team werken we actief aan het doorbreken van de patriarchale structuren, zowel binnen het programma als in de werkwijze. Dit doen we door respectvol met elkaar om te gaan en zorgvuldig na te denken over met wie we samenwerken. Door ook kritisch te zijn op ons eigen doen en laten. Zo werken we met zijn allen aan een beter, inclusiever en positief kunstklimaat.

25 november 2020

Nieuwe Vide online

Nieuwe Vide heeft zijn deuren moeten sluiten vanwege Covid-19, maar dat betekent niet dat we stil zitten in deze onzekere tijden. We gaan online laten zien wat Nieuwe Vide allemaal te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur en politiek engagement.

De laatste editie van Nieuwe Vide’s Journal of Humanity with the theme Staging the Absurd is nu gratis online te lezen. Absurdisme staat centraal in het programma van Nieuwe Vide in 2020. We relateren het absurdisme van de huidige internationale politiek en de rol die online platforms als Facebook, Twitter en Youtube spelen in het verspreiden van ‘nieuws’ aan het Absurdistische Theater van het begin van de twintigste eeuw. Deze vorm van theater kwam immers op in een periode van sociale en politieke instabiliteit, die veel kenmerken heeft van onze huidige situatie. In dit nummer zijn bijdragen te vinden van Michiel Westbeek, Dorothy Hunter, Kalib Batta en Eric Peter.

Verder is er een Online Zine uitgekomen naar aanleiding van de tentoonstelling TMI: searching for truth in the post-truth era. Deze tentoonstelling kon tijdelijk niet doorgaan vanwege Covid-19. Toch vinden we het belangrijk om juist nu in deze onzekere tijden, waarin er een overvloed is van informatie over het Corona-virus en het moeilijk is om feit van fictie te onderscheiden, aandacht te besteden aan dit onderwerp. De kunstenaars Alexandra Hunts, belit sağ, Lyubov Matyunina en Toon Fibbe laten in het Online Zine zien hoe zij omgaan met het veranderende informatielandschap en de constante stroom aan (onbetrouwbare) informatie en op welke manier zij daar weerstand tegen bieden.

Daarnaast presenteren we met trots Nieuwe Vide Radio. In deze podcast interviewen curator Liesbeth Visee en project coördinator Ytje Veenstra studio kunstenaars en kunstenaars uit het netwerk van Nieuwe Vide over hun kunstpraktijk.

Ten slotte geeft Nieuwe Vide je wekelijks een recept op woensdag om een heerlijke vegetarische soep te maken. Dit ter compensatie van onze Soephoek elke woensdagmiddag, die nu niet doorgaat.

Check ook @tekenorleaveit op Instagram. Deze open tekenavond is om de week bij Nieuwe Vide, maar nu kun je meedoen met de online versie. De aankomende online versie is 1 april om 19.00.

Houd hiervoor onze website en social media in de gaten voor de laatste online activiteiten!

 

 

4 november 2020

Vrijwilligers gezocht!

Nieuwe Vide is een leuke, betrokken organisatie die met een breed programma een interessante en diverse werkplek voor vrijwilligers biedt. Om ervoor te zorgen dat je een fijne plek kunt vinden binnen ons team zoeken we vrijwilligers die zich voor minimaal een jaar aan de organisatie willen verbinden.

Bij interesse kun je ons bellen of emailen naar info@nieuwevide.nl

23 oktober 2020

COVID-19 Maatregelen

 

 

 

 

Vanwege aangescherpte Covid-19 maatregelen die op 30 september 2020 zijn ingegaan is het noodzakelijk om een reservering te maken.

Nieuwe Vide hanteert het Protocol bescherming en veiligheid medewerkers en bezoekers voor presentatie-instellingen dat is opgesteld door De Zaak Nu. In het kader van deze richtlijnen vragen we bezoekers rekening te houden met de volgende maatregelen:

  • Alle bezoekers houden 1,5 meter afstand van elkaar, met uitzondering van mensen die tot hetzelfde huishouden behoren.
  • We verzoeken bezoekers dringend om een mondkapje te dragen.
  • Bezoekers geven hun contactgegevens door bij binnenkomst, en verklaren geen gezondheidsklachten te hebben die gerelateerd kunnen zijn aan Covid-19. Zonder deze registratie kunnen bezoekers niet worden toegelaten.
  • Er kunnen maximaal 6 bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn in de tentoonstellingsruimte.
  • De toiletten voor bezoekers zijn helaas gesloten, wij vragen hiervoor om uw begrip.
  • Volg de aanwijzingen van het personeel en de vrijwilligers op.
  • Kom zoveel mogelijk met eigen vervoer.

Daarnaast gelden bij ons de algemene richtlijnen van het RIVM:

  • Blijf thuis bij klachten.
  • Was regelmatig je handen met zeep.
  • Hoest en nies in je elleboog.

In verband met de maatregelen rondom Covid-19 werkt een groot deel van ons team momenteel thuis. Daarom zijn we telefonisch minder bereikbaar. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via info@nieuwevide.nl

14 juni 2019

Liesbeth Visee curator bij Nieuwe Vide

Na het vertrek van voormalig directeur Lennard Dost in januari 2019, heeft Nieuwe Vide Liesbeth Visee gevraagd om curator van Nieuwe Vide te zijn de komende tijd. Visee werkte al ruim 4 maanden voor Nieuwe Vide als projectcoördinator. Ytje Veenstra was interim directeur na het vertrek van Dost tot en met mei 2019, en werkt nu weer in haar voormalige positie als projectcoördinator bij Nieuwe Vide. Visee heeft Liberal Arts & Sciences gestudeerd, met een focus op kunstgeschiedenis en gender studies. Ook heeft ze een master Moderne en Hedendaagse Kunst succesvol afgerond aan de University of Edinburgh. Ze schrijft over hedendaagse kunst en begeleidt projecten met betrekking tot kunst in de openbare ruimte voor 37PK.

Check onze sociale media voor het allerlaatste nieuws: