Organisatie

ned / eng

Nieuwe Vide wordt aangestuurd door een directeur-curator, en wordt ondersteund door PR en administratief medewerkers. Samen vormen we een artistiek team. Hieronder vind je de profielen en informatie over het team en het bestuur.

 

Stichting Vide Cultura’s Bovenste Ring is op 29 december 1994 opgericht met als doelstelling: de bevordering van de productie en de expositiemogelijkheden (en andere verspreidingsmethoden) van de beeldende kunst. Nieuwe Vide is ingeschreven in het Handelsregister als Nieuwe Vide Artspace en Studio’s.

Het team van Nieuwe bestaat uit:

Anne Mul (die/diens – hen/hun) Curator en projectcoördinator
Anne Mul is curator, interdisciplinair onderzoeker en activist en heeft altijd een multi-tool op zak.

Ann(i)e Mul (hen/hun – die/diens) is curator, interdisciplinair onderzoeker en maker, gevestigd in Haarlem. Momenteel is hen directeur-curator van Nieuwe Vide Artspace en community hub. Mul is onderdeel van de artistieke onderzoeksgroep Significant Otherness Co-/lab en lid van Haarlem Town Queers (HTQ), een community building initiatief dat in het najaar van 2021 werd gelanceerd door en voor intersectionele queer Haarlemmers.

Annie heeft een bachelordiploma in Public Health: Community Health Education van de Portland State University en een masterdiploma in Medische Antropologie en Sociologie van de Graduate School of Social Sciences van de Universiteit van Amsterdam. Hun onderzoeksprojecten en maakpraktijken draaien om noties van normativiteit, ethiek, gezondheidspraktijken, plezieractivisme en transformatieve rechtvaardigheid.

Op dit moment focust Annies maak- en curatiepraktijken op de kruispunten van ‘queer joy’, ‘invitation’ en de spanningen tussen tevredenheid en weerstand. Anne biedt ondersteuning aan beginnende kunstenaars en activistische kunstinitiatieven, zoals Jong Fems.
Met diens werk bij Nieuwe Vide wil Annie gemeenschappen uitnodigen in artistieke en community building processen waarbij kunstenaars de kans krijgen hun werk verder te ontwikkelen.

 

Sas(kia) Burggraaf (die/zij) Communicatie & Vormgeving
Sas(kia) Burggraaf is naast teamlid van Nieuwe Vide, kunstenaar, activist, vormgever en neemt altijd Roest de hond mee naar werk. Saskia is alum van de master Art Praxis aan de Dutch Art Institute (2020). Met een liefde voor kunst en theorie overbrengen naar de bezoeker, draagt Saskia bij aan het programma, maar ook de inhoudelijke en visuele identiteit van Nieuwe Vide.

Shae Cabrita da Palma (hij/hem) Administratie, PR & communicatie
Shae is de structuur god van Nieuwe Vide en brengt orde in de chaos. Daarnaast doet hij administratie en PR. Hij houdt hij van warme voeten en heeft daarom sloffen op kantoor liggen.

Wil Maris (zij/haar) Administratie/coördinatie vrijwilligers
Wil Maris is gebouw beheerder, administratie orakel, een van oprichters van Nieuwe Vide, en een bron van onmisbare Vide kennis. Maar het belangrijkste is dat ze hond Jet mee neemt naar kantoor.

Nieuwe Vide wordt verder ondersteund door Lola Maggi, Stefan Cammeraat, Jaromir Mulders, Nia Konstantinova, Bernardo Zanotta, Hanneke Sielcken, Lex van der Meij, TRIK. Daarnaast worden we bijgestaan door een vaste groep vrijwilligers: Yulia, Julia, Ronja, Myrthe, Cato, Brecht, Lola, Esmée, Rosa. Dankzij hen kunnen we open zijn in het weekend tijdens tentoonstellingen.

Vormgeving communicatie uitingen:
BRR BRR Visuele Communicatie & Sas(kia) Burggraaf


Bestuur Stichting Nieuwe Vide Artspace and Studio’s

Het bestuur komt tenminste vier maal per jaar bij elkaar en overlegt daarnaast als de situatie daarom vraagt. De directie van Nieuwe Vide is bij de bestuursvergaderingen aanwezig. De atelierhuurders van Nieuwe Vide zijn met een of twee personen vertegenwoordigd in het bestuur. Het lidmaatschap van het bestuur is onbezoldigd.
Klik hier voor de biografieën van alle leden van het bestuur.

 

ANBI
Stichting Vide Cultura’s Bovenste Ring is aangemerkt als culturele ANBI. Dit houdt in dat wij door de belastingdienst zijn aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit brengt onder andere fiscale voordelen met zich mee. Giften die aan ons worden gedaan, kunnen binnen de daarvoor geldende regels, via de inkomsten- of venootschapsbelasting, worden afgetrokken. Ook voor particulieren kan dit interessant zijn. Voor meer info, zie de Belastingdienst website.

Lees hier onze Gedragscode

 

Het Team

Anne Mul
(die/diens – hen/hun) Curator en projectcoördinator

Saskia Burggraaf
(die/zij) Communicatie & Vormgeving

Shae Cabrita da Palma
(hij/hem) Administratie, PR & communicatie
Wil Maris
(zij/haar) Administratie/coördinatie vrijwilligers

Download hier de pdf met meer informatie over Nieuwe Vide

Klik hier voor de bio’s van het bestuur 

 

Vacatures

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers.

Disclaimer

Het beeldmateriaal op onze website is grotendeels verkregen van de makers. We hebben deze zo goed mogelijk proberen te crediten. Mogen de credits niet kloppen, neem dan contact met ons op via pr@nieuwevide.nl.

Fotografie tentoonstellingen: Bogdan Bordeianu
Fotografie portretten team: Nienke Veneboer

Registratie

KvK nr. 41226683
RSIN/Fiscaal nummer : 8087.13.619

Wij zijn Nieuwe Vide

Toegankelijkheid

Vrijwilligers gezocht!

Jaarverslagen

Gedragscode

Bestuur