Toegankelijkheid

ned / eng

Wij  zijn  telefonisch beperkt bereikbaar. Voor vragen kunt u het beste contact met ons opnemen via info@nieuwevide.nl

Wij vragen u de aanwijzingen van het personeel op te volgen. Wij werken veelal met (jonge) vrijwilligers tijdens de openingstijden van de expositie, die ervoor zorgen dat uw bezoek zo veilig mogelijk kan verlopen. Heel fijn als u extra aardig bent voor onze vrijwilligers! 

Bereikbaarheid Nieuwe Vide vanaf station Haarlem
Nieuwe Vide is vanaf station Haarlem lopend te bereiken in ongeveer 15 minuten, wanneer u goed ter been bent. Verlaat het treinstation aan de achterkant, dus niet de centrumzijde. 

Openbaar vervoer
Bussen bevinden zich aan de centrumzijde van het station. Neem buslijn 15 richting Waarderpolder en stap uit bij halte Wim van Eststraat. Deze halte is rolstoelvriendelijk, Vanaf deze halte is het 6 minuten lopen naar Nieuwe Vide.

Toegankelijkheid expositieruimte Nieuwe Vide
Wanneer u aankomt bij Nieuwe Vide op het Nieuwe Energie terrein is er een korte trap van twee treden om bij de hoofdingang te komen. Wanneer u niet bij de hoofdingang kunt komen waar ook de deurbel zit, belt u ons dan alstublieft van te voren zodat wij de zijdeur voor u kunnen openen. 

De expositie ruimte is toegankelijk voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Ingang is via de zijdeur, deze is gelijkvloers maar heeft wel 2 kleine drempels.

Toiletten zijn alleen toegankelijk via een trap. Momenteel hebben wij helaas geen rolstoeltoegankelijk toilet. 

Wij werken met (vaak jonge) vrijwilligers tijdens de openingstijden van de expositie. Het kan zijn dat zij soms wat moeten wennen aan de maatregelen en het toegankelijk maken voor iedereen. Wij vragen daarvoor uw begrip.

Geluid & rumoer
Het gebouw is een zogenaamde broedplaats, dus een ruimte die wordt gedeeld met kunstenaars en andere creatieve makers. Er is dus bijna altijd iemand aanwezig en soms zijn er veel geluiden in het gebouw. Als er in de expositie lichtflitsen of hard geluid aanwezig zijn, dan vermelden wij dit op onze website, onze social media en bij de ingang van de expositie. Dit doen we ook wanneer een expositie materiaal bevat dat niet geschikt is voor kinderen.


Communicatie and taal
Onze communicatie is meestal in het Nederlands en Engels, maar mocht iets onduidelijk zijn laat het ons vooral weten.
Wij proberen te letten op toegankelijkheid voor slechtziende en blinde mensen, mocht er iets niet werken, dan vragen wij u om contact met ons op te nemen. 

Mocht u andere problemen voorzien, dan kunt u ons altijd een mailtje sturen: info@nieuwevide.nl 

We waarderen elke feedback op onze toegankelijkheid en hopen u te zien bij Nieuwe Vide!

 

 

Hier kun je informatie vinden over
Bereikbaarheid Nieuwe Vide vanaf station Haarlem

Openbaar vervoer

Toegankelijkheid expositieruimte Nieuwe Vide

Geluid & rumoer

Communicatie and taal

 

Route Station Haarlem – Nieuwe Vide

COVID-19 Maatregelen

Wij zijn Nieuwe Vide

Organisatie

Gedragscode