ARTCORE

ned / eng

JONGERENPLATFORM VOOR KUNST EN DESIGN IN HAARLEM

Voor jongeren in de leeftijd van 14-20 jaar.

 

Wil je mode ontwerpen of een film maken? Experimenteer je graag met nieuwe materialen of ben je juist een conceptueel denker? Teken je graag of zou je graag een lichtshow willen maken bij een concert? Dit kan allemaal bij ARTCORE!
ARTCORE is een interdisciplinair vrijetijdsprogramma waarin wij tien tot vijftien talentvolle jongeren in de leeftijd van 14-20 jaar kennis laten maken met hedendaagse kunst en design.
De huiskamer van ARTCORE bevindt zich bij 37PK en Nieuwe Vide, twee hedendaagse kunstinstellingen die naast tentoonstellingen ook ateliers beheren. Via deze instellingen krijgen de jongeren een kijkje achter de schermen van kunst en design in Haarlem maar ook bij bevriende collega instellingen elders in Nederland.
Beeldend kunstenaar en curator Marianne Hotske Hamersma en muzikant en kunstenaar Duck Zwolsman zullen de jongeren 20 weken begeleiden om de wereld van kunst en design te ontdekken.
De jongeren maken met Marianne en Duck het programma van ARTCORE en samen bedenken en maken we een eindpresentatie die alle vormen kan en mag aannemen die passen bij de interesses van het hele ARTCORE team.
Door atelierbezoeken, excursies naar tentoonstellingen en samen te werken met professionele kunstenaars en ontwerpers helpen wij hun ideeën in een mooie vorm te gieten.
Iedereen met interesse in kunst en design kan zich aanmelden, je hoeft geen ervaring te hebben, we verwachten alleen nieuwsgierigheid en enthousiasme.
Aanmelden voor team ARTCORE 2024 kan vanaf nu, stuur een mail met korte motivatie naar: artcorehaarlem@gmail.com

 

 

ARTCORE Instagram

ARTCORE Facebook

ARTCORE Youtube

TEAM ARTCORE 2023

Simone Piebes
Irsen van Rossum
Benji Oostlander
Cato Douwes Dekker
Elif van der Zwaag
Devi Kiverstein
Ella Methorst
Daantje Vink
Cleo Baptist
Nehir Gündüz


artcorehaarlem@gmail.com
 

Educatie

Verwacht