08.07: The Queer Image #4: Femme & The Sixth Element

Schuur en Nieuwe Vide presenteren samen The Queer Image: een inter­sec­ti­o­neel inter­dis­ci­pli­nair film­pro­gramma met een queer femi­nis­tisch karakter. Samen kiezen we een film rond thema’s die spelen in de gemeenschap. Films waarin lhbtiq+’ers en vrouwen niet gemar­gi­na­li­seerd worden of slachtoffer zijn, maar juist hun stem laten horen en in de spotlight staan.

8 Juli – The Queer Image #4: Femme & The Sixth Element (20:30) 

Op maandag 8 juli vertonen we de film Femme in voorpremière tijdens een nieuwe editie van The Queer Image, onze queer special, een samenwerking tussen Schuur & Nieuwe Vide. Voor en na de film kun je genieten van een optreden van dragperformer The Sixth Element. 

Schuur’s Choice: Femme
Jules, beter bekend onder artiestennaam Aphrodite Banks, is één van de meest geprezen dragqueens van Londen. Wanneer hij na een dragshow een pakje sigaretten koopt in de buurt, wordt hij aangevallen door een groep homofobe jonge mannen. Terwijl Jules zijn trauma probeert te verwerken, herkent hij één van zijn aanvallers in de homosauna waar hij regelmatig komt. Zonder zijn make-up weet hij de jongen incognito te benaderen.De ontmoeting is de start van een gevaarlijk (wraak)spel.

Nieuwe Vide Performance: The Sixth Element

The Sixth Element (zij/hen) is een entiteit die Kevin Pieterse heeft gecreëerd. Een van die entiteiten komt vanuit diens hoofd. Zij is het medium waarmee Kevin diens gevoelens uitbeeldt en uitvoert. Haar grote verlangen is om ons te verenigen in ons verdriet en ons iets te laten voelen wat we misschien denken te hebben verloren en om verbinding te maken met ons innerlijk verwaarloosde kind.

“Sixth is in alle opzichten mijn muze, de meest glamoureuze melancholie die je op het podium zal ontmoeten.” “In een samenleving die draait om individualisme, zoek ik naar het gemeenschapsgevoel.”

 

Tickets
Queer Community discountcode: thequeerimage 50% korting

 

 

 

 

 

 

Foto: Lisa Schamle