19.06 Teken or Leave it: Beat Your Art Block – Abe Borst

19.06.2024  Teken or Leave it Workshop: Abe Borst: Beat your Art Block

Aanmelden via : info@nieuwevide.nl / of DM : Instagram.com/nieuwevide 

Dit Lichaam van Ons  is een tijdelijk queer collectief bestaande uit negen jonge stripmakers. Zij stellen de vraag: Hoe ziet de toekomst van strips in Nederland eruit? Zij beantwoorden deze vraag met een oproerige, queer en kleurrijke stripbundel én expositie bij Nieuwe Vide. Vanaf eind april namen zij ook deel aan DOC4, onze artist in residency, en ontwikkelen daarmee nieuw werk voor de expositie te zien t/m 29.09.

Voor Teken Or Leave it geeft Abe Borst in het kader van de expositie Dit Lichaam van Ons, een workshop: Beat Your Art Block. Veel tekenaars hebben last van spanning bij het tekenen, of lopen soms helemaal vast. Tekenaar Abe Borst is niet onbekend met deze situatie, maar door de jaren heen heeft hij oefeningen gevonden om weer ontspannen en los achter het papier te gaan zitten. In deze workshop begeleid Abe je door deze oefeningen om je tekenflow weer terug te vinden.

Over Abe Borst
Abe Borst is een veelzijdige stripmaker en illustrator die in het dagelijks leven werk maakt voor diverse doelgroepen en doeleinden. Van boeken voor kinderen over dieren, tot complexe informatie toegankelijk maken voor een groter publiek in de vorm van infographics en live-tekenen. In zijn persoonlijke werk komt hij uiteindelijk toch altijd weer tot de basis dat hem motiveert om te tekenen: monsters en himbo’s.

Dit Lichaam van Ons heeft Nieuwe Vide omgetoverd tot een showcase van henzelf als kunstenaars en striptekenaars, met uitgelichte en uitvergrote beelden, schetsen, character designs uit het stripboek. Ook hebben zij nieuw werk gemaakt tijdens de residency in DOC4. Op deze manier is de expositie een fysieke uitbreiding van het boek

De expositie bij Nieuwe Vide is geopend van vrijdag t/m zondag, 12:00u – tot 17:00u tot en met 29 september. Dit is onderdeel van de Stripdagen Haarlem

Teken or Leave It is een tweemaandelijkse avond voor illustratoren, makers en mensen die graag creëren.

Aankomende workshops:
19.06.2024
Abe Borst (Dit Lichaam van Ons)

17.06.2024 (Dit Lichaam van Ons)
Indi Vos