22.05.2024 Teken Or Leave it: Verhalend Tekenen – Gu(u)s Møystad

Teken Or Leave it: Verhalend Tekenen: Juxtapositie & beeldrijm door Gu(u)s Møystad (Dit Lichaam van Ons)

Dit Lichaam van Ons is een tijdelijk queer collectief bestaande uit 9 jonge stripmakers. Zij stellen de vraag: Hoe ziet de toekomst van strips in Nederland eruit? Zij beantwoorden deze vraag met een oproerige, queer en kleurrijke stripbundel én expositie bij Nieuwe Vide. Vanaf eind april nemen zij ook deel aan DOC4, onze artist in residency, en ontwikkelen daarmee nieuw werk voor de expositie die op 1 juni opent.

Voor Teken or Leave it geeft Gu(u)s Møystad in het kader van Dit Lichaam van ons een workshop verhalend tekenen. Hoe ontstaat een beeldverhaal? We doen onderzoek met twee verhalende technieken die een grote rol spelen in beeldverhalen: beeldrijm en juxtapositie. Hoe breng je twee afzonderlijke beelden en ideeën met elkaar in gesprek? Welke verhalen dringen zich dan op, en welke betekenissen roepen ze op?

We beginnen met een beeldbank te maken met inspiratie uit tijdschriften, en gaan vervolgens met beeldrijm en juxtapositie aan de slag om verhalen te ontdekken. Zo komen we spelenderwijs aan nieuwe (en soms verrassende!) verhalen.

Gu(u)s Møystad is een beeldend kunstenaar, schrijver & verhalenverteller gevestigd in Amsterdam. Zijn werk is een mengelmoes waar verhaal, tekst, beeld, waarheid en fictie in elkaar verweven en tot uiting komen in verschillende kunstvormen. Hij put uit de geschiedenis, fantasie en folklore, en is gefascineerd door tussenruimtes en de grenzen en kwetsbaarheden van het lichaam.

Zijn strips en illustraties zijn verschenen in gedrukte en online tijdschriften en platforms, waaronder De Lage Landen, Stripgids en Hard//Hoofd. Daarnaast publiceert hij zijn werk ook in eigen beheer en produceert hij de cyberzine ‘Brieven uit Skemer’.

Teken or Leave It is een 2maandelijkse avond bij Nieuwe Vide voor illustratoren, makers en mensen die graag creëren. Meedoen? DM/info@nieuwevide.nl

Volgende workshops:
19.06.2024
Abe Borst (Dit Lichaam van Ons):
Beat your Art Block
17.06.2024 (Dit Lichaam van Ons)
Indi Vos
Meer info: Teken Or Leave it