31.01.24: Teken or Leave it: (re)working archival images

31.01.24 Teken or Leave it Workshop: (re)working archival images – Eva Kreuger
Dit is onderdeel van de huidige expositie (In)valuable, (in)visible – The circular archive and value production in artistic spaces (Tentoonstelling geopend: vrij-zo 20.01.2024 – 07.04.2024)

Tijdens de workshop op 31 januari gaan we aan de slag met verschillende manieren om met bestaand beeld nieuw werk te maken. Denk bijvoorbeeld aan collages, digitale beeldbewerking, het samenstellen van een nieuwe fotoserie, printen, knippen en kopiëren. Je kan zelf een foto (of foto’s) meenemen waar je iets mee wil maken of je kan in de expositie een foto uit het aanwezige archief kiezen.
Bij het werken met (fotografisch) archiefmateriaal maak je gebruik van een beeld dat al bestaat. Je kan je hier allerlei vragen bij stellen, waarom gebruik ik dit beeld? Wat vertelt deze foto nu al en wat zou ik aan het beeld willen veranderen? Welk verhaal wil ik dat het gaat vertellen? We kunnen ons ook afvragen welke foto’s het waard zijn om te bewaren en waarom er van sommige onderwerpen veel meer beeldmateriaal te vinden is dan van andere.
De foto die je gaat gebruiken is misschien gemaakt door iemand anders. Misschien staan er familieleden op? Misschien weet je wel helemaal niet waar de foto vandaan komt en wat er precies op afgebeeld wordt. Je kan je fantasie de vrije loop laten of proberen een nieuwe manier te vinden om het verhaal van de foto te vertellen.

Teken or Leave It is een tweemaandelijkse avond voor illustratoren, makers en mensen die graag creëren. Tijdens deze avonden kunnen we samenwerken, van elkaar leren, of gewoon apart maar naast elkaar aan individuele projecten werken. Maar Teken or Leave It is vooral een moment om te ontspannen en te creëren.
Eén avond per maand is er een open tekenavond – en op de andere avond wordt een thematische workshop gegeven door een gastkunstenaar, met daarna een open tekenavond.

Volg Teken Or Leave It ook op Instagram
Bekijk hier het volledige Teken Or Leave It Programma