Nieuwe Vide online

Nieuwe Vide heeft zijn deuren moeten sluiten vanwege Covid-19, maar dat betekent niet dat we stil zitten in deze onzekere tijden. We gaan online laten zien wat Nieuwe Vide allemaal te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur en politiek engagement.

De laatste editie van Nieuwe Vide’s Journal of Humanity with the theme Staging the Absurd is nu gratis online te lezen. Absurdisme staat centraal in het programma van Nieuwe Vide in 2020. We relateren het absurdisme van de huidige internationale politiek en de rol die online platforms als Facebook, Twitter en Youtube spelen in het verspreiden van ‘nieuws’ aan het Absurdistische Theater van het begin van de twintigste eeuw. Deze vorm van theater kwam immers op in een periode van sociale en politieke instabiliteit, die veel kenmerken heeft van onze huidige situatie. In dit nummer zijn bijdragen te vinden van Michiel Westbeek, Dorothy Hunter, Kalib Batta en Eric Peter.

Verder is er een Online Zine uitgekomen naar aanleiding van de tentoonstelling TMI: searching for truth in the post-truth era. Deze tentoonstelling kon tijdelijk niet doorgaan vanwege Covid-19. Toch vinden we het belangrijk om juist nu in deze onzekere tijden, waarin er een overvloed is van informatie over het Corona-virus en het moeilijk is om feit van fictie te onderscheiden, aandacht te besteden aan dit onderwerp. De kunstenaars Alexandra Hunts, belit sağ, Lyubov Matyunina en Toon Fibbe laten in het Online Zine zien hoe zij omgaan met het veranderende informatielandschap en de constante stroom aan (onbetrouwbare) informatie en op welke manier zij daar weerstand tegen bieden.

Daarnaast presenteren we met trots Nieuwe Vide Radio. In deze podcast interviewen curator Liesbeth Visee en project coördinator Ytje Veenstra studio kunstenaars en kunstenaars uit het netwerk van Nieuwe Vide over hun kunstpraktijk.

Ten slotte geeft Nieuwe Vide je wekelijks een recept op woensdag om een heerlijke vegetarische soep te maken. Dit ter compensatie van onze Soephoek elke woensdagmiddag, die nu niet doorgaat.

Check ook @tekenorleaveit op Instagram. Deze open tekenavond is om de week bij Nieuwe Vide, maar nu kun je meedoen met de online versie. De aankomende online versie is 1 april om 19.00.

Houd hiervoor onze website en social media in de gaten voor de laatste online activiteiten!