Nieuwe Vide op Houtfestival

 

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2024 vindt het 39ste Houtfestival plaats. Dan kun je weer genieten van de meest verrassende en uiteenlopende optredens van lokale en internationale topartiesten. Op zaterdagavond van 18.00 – 23.59 uur trapt Houtnacht het festival af.

Dit Lichaam van Ons vult namens Nieuwe Vide op het tiny festival gedeelte weer een container. Vorig jaar toonden wij een performance van Candela Murillo en dit jaar zal Dit Lichaam van Ons de container vullen met uitbundige queer comics, zines, live story telling door Gu(u)s Møystad (20:00u) en worden er zineworkshops gegeven door Dido Drachman.

Ook is er een video installatie te zien van Valentijn Hamel. Deze video-installatie toont enkele drag video’s. Als dragartiest is Valentijn zijn favoriete bezigheid om verhalende elementen te combineren fantastische visuele ‘world building’, iets dat zich uitstekend leent voor het medium film. Hij gebruikt zijn liefde en kennis van animatie om anime-achtige scènes van zichzelf en zijn dragfamilie ‘HAUS of 4D’ te creëren.

GOLF-container
Ook Golf festival en Houtfestival slaan de handen weer ineen. Er zal tijdens Houtnacht een container staan met een programmering namens Golffestival.

Het GOLF-festival is een samenwerking tussen de Haarlemse culturele instellingen Nieuwe Vide, 37PK en Pletterij en Quartair in Den Haag. GOLF heeft als doel in Haarlem ruimte te bieden voor uitdagende, experimentele audiovisuele kunst en onderzoekt via artistieke weg de relatie tussen beeldende kunst en muziek.

Het Walrus | Performance
Geboren als Tjalling Schrik in Haarlem. Speelt 20+ jaar drums in theater voorstellingen bij Susies Haarlok, Orkater en Veenfabriek en is nu 2+ jaar actief met modulaire synthesizers. Zijn muziek is experimenteel, groovy, complex, duister en grappig.

Pjotr Lasschuit | Performance
Pjotr is een verhalenverteller. Gebruikmakend van zijn vaardigheden op het gebied van modulair en trompet, creëert Pjotr reizen die je optillen, neerhalen, maar nooit loslaten. Verwacht subtiele polyritmiek en jazzinvloeden in een voorstelling waarin geluid, improvisatie en momentverkenning centraal staan.

Jaromir Mulders | Perofrmance/Installatie: Tunnelvisie
Tunnelvisie is een installatie die bestaat uit een verzameling ledstrips die langs de wanden van een container zijn geplaatst. Samen vormen deze ledstrips een tunnel van licht. Deze tunnel vormt verschillende patronen gebaseerd op fenomenen uit de natuur.