Teken Or Leave It: Workshop

24.04.2024 Teken Or Leave it Workshop door Leyla Ali – character design.

Dit Lichaam van Ons is een tijdelijk queer collectief bestaande uit negen jonge stripmakers. Zij stellen de vraag: Hoe ziet de toekomst van strips in Nederland eruit? Zij beantwoorden deze vraag met een oproerige, queer en kleurrijke stripbundel én expositie bij Nieuwe Vide. Vanaf eind april nemen zij ook deel aan DOC4, onze artist in residency, en ontwikkelen daarmee nieuw werk voor de expositie die op 1 juni opent.

Voor Teken Or Leave it geeft Leyla Ali in het kader van deze expositie en residency, een workshop over het proces en onderzoek naar karakterontwerp bij striptekenen, van schets tot eindresultaat.
Leyla is een illustrator met grote liefde voor primaire kleuren en gedurfde lijnvoering. Ze werkt graag aan projecten gefocust op sociale rechtvaardigheid en voor film- en animatiefestivals. Haar favoriete bezigheid is karakters tekenen en experimenteren met verschillende materialen. Haar nieuwste obsessie zijn animaties en tatoeage.

Dit Lichaam van Ons tovert Nieuwe Vide om tot een showcase van henzelf als kunstenaars en striptekenaars, met uitgelichte en uitvergrote beelden, schetsen, character designs uit het stripboek en nieuw werk gemaakt tijdens de residency in DOC4. Op deze manier wordt de expositie een fysieke uitbreiding van het boek ‘Dit lichaam van Ons’, door het collectief gelanceerd in mei 2024.

Dit zal onderdeel zijn van de Stripdagen Haarlem.
Deze expo – te zien tijdens de Stripdagen – zal naast werk van de kunstenaars zelf, ook worden uitgebreid met een lopend collectief kunstwerk waar het hele weekend aan wordt gewerkt en valt samen met het FemiZINE ManiFEST

🎨Teken or Leave It is een tweemaandelijkse avond voor illustratoren, makers en mensen die graag creëren.

Aankomende workshops:
24.04.2024
Leyla Ali (Dit Lichaam van Ons)

22.05.2024
Guus Moystad (Dit Lichaam van Ons)

19.06.2024
Abe Borst (Dit Lichaam van Ons)

17.06.2024 (Dit Lichaam van Ons)
Indi Vos