08.04.2024 – The Queer Image #3: Love Lies Bleeding & Aurélien Lepetit

8 april The Queer Image #3: Love Lies Bleeding & Aurélien Lepetit
Start #3 : 20.30u
Film: 20:45u

Schuur en Nieuwe Vide presenteren samen The Queer Image: een inter­sec­ti­o­neel inter­dis­ci­pli­nair film­pro­gramma met een queer femi­nis­tisch karakter. Samen kiezen we een film rond thema’s die spelen in de gemeenschap. Films waarin lgbtqia’ers en vrouwen niet gemar­gi­na­li­seerd worden of slachtoffer zijn, maar juist hun stem laten horen en in de spotlight staan.

Bij iedere vertoning nodigt Nieuwe Vide een maker uit, die geïn­spi­reerd op de thema’s van de film een visueel werk presenteert. Denk aan perfor­man­ce­kunst, videokunst, of een artist talk. Ook organiseren we bij iedere film een inleiding of nagesprek en nodigen we je uit om in het Schuurcafé na te borrelen en leden van de gemeenschap en de makers te ontmoeten. Op 8 april is de volgende editie.

Love Lies Bleeding In een afgelegen dorp in New Mexico wordt het leven van sportschoolmanager Lou volledig op zijn kop gezet wanneer bodybuilder Jackie in haar sportschool verschijnt. Jackie, die werkt bij de schietbaan van Lou’s criminele vader, zet alles op alles om te trainen voor de belangrijkste bodybuildwedstrijd in Las Vegas, iets waar Lou haar maar ál te graag bij helpt. Het prille maar intense liefdesgeluk krijgt echter een onverwachte wending wanneer Lou’s zus op brute wijze mishandeld wordt en in het ziekenhuis belandt. Al snel loopt alles op gewelddadige wijze uit de hand en moet Lou niet alleen het duistere verleden van haar vader onder ogen komen, maar ook dat van zichzelf. Deze ‘Thelma & Louise on steroids’, geregisseerd door Rose Glass (Saint Maud), is een excentrieke, romantische neo-noir-thriller over verlangen, obsessie en wraak.

Aurélien Lepetit, geboren in 1992 in Lyon, Frankrijk, is een multidisciplinaire kunstenaar, gevestigd in Amsterdam, Nederland. Hij werkt met installaties, sculpturen en textiel, en gebruikt momenteel geweven materiaal en wol op aluminium als schilderkunst. Lepetit is vooral bekend om zijn getufte textiel van gescheurde spiervezels en handgeblazen en gevormde glassculpturen gemonteerd of rustend op stalen technische sport uitrusting.

Klik hier voor info en tickets