07.06.2023 Workshop Playing with impermanence: exploration of materials

Onze huidige DOC 4* artist in resident Lola Maggi (zij/die) is een Chileense beeldend kunstenaar die architectuur en beeldende kunst heeft gestudeerd, met als hoofdvak beeldhouwkunst aan de Finis Terrae Universiteit in Chili. Hun huidige praktijk richt zich op het onderzoeken en experimenteren met de uitkomsten van beweging op materialen.

Tijdens de aankomende Teken or Leave it workshop: Spelen met vergankelijkheid: verkenning van materialen zal Lola, met een achtergrond in architectuur en schone kunsten, ons begeleiden bij het omzetten van ideeën in fysieke representaties met behulp van materialen zoals papier en touw. We zullen materialen verkennen en hoe een actie in volumes kan worden uitgedrukt. We gaan vergankelijke modellen maken met klei en papier.

*DOC4 is een artist-in-residence locatie aan de Scheepmakersdijk in Haarlem, waar (inter)nationale kunstenaars een tijd kunnen wonen en werken. Het programma van DOC4 wordt gecoördineerd door 37PK in samenwerking met Nieuwe Vide. 37PK ontving hier de Amerikaanse urban artist Gaia, de Eritrees-Ethiopische schrijver Sulaiman Addonia en de Italiaanse kunstenaar Luca Grimaldi. In 2022 ontving Nieuwe Vide hier kunstenaar Harun Morrison.

Meer info over Maggi’s residency en opvolgende expositie volgt.