Golf-Festival 2019

ned / eng

Het GOLF-festival is een driedaags festival met performances, installatiekunst en lezingen rondom de interactie tussen beeld en geluid. GOLF wordt georganiseerd door Haarlemse culturele instellingen 37PK, Platform voor Kunsten, NieuweVide en Pletterij Debat en Cultuur in samenwerking met het Haagse kunstenaarsinitiatief Quartair Contemporary Art Initiatives. Het festival vindt plaats op drie avonden; vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 december 2019 op drie locaties in Haarlem: kunstplatform 37PK, debat- en cultuurpodium Pletterij en Nieuwe Vide, waarbij elke locatie een programma aanbiedt dat is toegespitst op diens karakter.

Tegenwoordig is beeld en geluid overal aanwezig, zowel in het dagelijks leven als in de hedendaagse kunst. Maar op welke manieren kunnen beeldende kunst en muziek op betekenisvolle wijze samengaan? Wat gebeurt er als performers uit die twee verschillende disciplines hun krachten bundelen? In welke mate laten klanken zich uitbeelden, of laten beelden zich verklanken? Tijdens GOLF-festival komen hedendaagse kunstenaars, componisten, musici, performers, ontwerpers, internationale grote namen en aanstormend talent samen in een vernieuwend programma en tonen zij grensverleggend werk in de vorm van performances, installaties, en lezingen.

GOLF-festival heeft als doel in Haarlem ruimte te bieden voor uitdagende, experimentele audiovisuele kunst en onderzoekt via artistieke weg de relatie tussen beeldende kunst en muziek, tussen visuele en auditieve perceptie.

Meer informatie op www.golf-festival.nl.

Festivaldagen: vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 december 2019

Koop hier kaartjes voor het Golf Festival.

Meer informatie op

www.golf-festival.nl

Bekijk hier het volledige programma hier. 

 

Activiteiten