Houtnacht/Houtfestival

ned / eng

Nieuwe Vide organiseert een performance programma op Houtnacht 2018 (zaterdag 16 juni) en Houtfestival 2018 (zondag 17 juni) in de Haarlemmerhout.

Op zaterdag 16 juni is de audiovisuele performance ‘Geluk?’ van Jaromir Mulders en Jentley Drieman te zien, ontwikkeld tijdens een residentie bij het Kameroperahuis.
Mulders en Drieman nemen je mee naar een wereld waar theater, muziek en technologie elkaar versterken.

De performance bestaat uit een drieluik, met als hoofdvraag: wat betekent het om gelukkig te zijn? Naar aanleiding daarvan volgen vragen als: Wat is geluk? Wordt er tegenwoordig te veel van ons verwacht? Is het een taboe om ongelukkig te zijn? Mogen we af en toe even, heel even, stilstaan?

Jaromir Mulders organiseerde afgelopen jaar bij Nieuwe Vide de Sound Hackspace ; workshops en performances gericht op muziek en technologie.

www.jaromirmulders.nl

Jentley Drieman is muzikant en theatermaker. Muziek is haar passie, inspiratiebron en uitlaatklep. Ze maakt hoofdzakelijk gebruik van zang en piano, en combineert dat met theater, maar ook met andere kunstdisciplines. Daarbij gebruikmakend van instrumenten zoals: melodica, cello, gitaar en een loopstation.

 

Op zondag 17 juni is er een performance van Lucas van Eeden te zien.

Lucas van Eeden studeert in de zomer van 2018 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag. In zijn doorlopende installatie – deels performance, deels een kook-show – bevraagt Van Eeden het begrip ‘werk’ en doet hij een poging om ‘de werkruimte’ de herdefiniëren. Op de dag van de performance zal Van Eeden fysiek aan het werk zijn in en rond de ruimte. De performance kan online, via een livestream, worden gevolgd, en kan uiteindelijk worden opgevat als intiem onderzoek naar de cyclus van transformatie.

www.lucasvaneeden.com

16.06.2018-17.06.2018

 

Performances op zaterdag 16 juni 

19.30u-19.45u

20.40u-20.55u

22.15u-22.30u

23.15u-23.30u

 

Performance op zondag 17 juni

Doorlopend

 

 

www.houtfestival.nl

 

 

Houtnacht

 

Activiteiten