Nachtvide

ned / eng

Op de avond van 30 september is er de NACHTVIDE, een gratis toegankelijke buitenbioscoop. De programmering is gerelateerd aan de tentoonstelling ‘Daydreaming subverts the world’.

 

PIXADORES

Documentaire 2014
Regisseur: Amir Escandari

93 minuten

Zijn het kunstenaars, anarchisten of criminelen?

Vier jonge mannen, allemaal afkomstig uit de sloppenwijken van São Paulo, hebben een missie in hun leven. Zonder zekeringen of veiligheidsmaatregelen beklimmen ze hoge gebouwen om er hun namen en maatschappijkritische slogans op te spuiten. Zo hoog als ze kunnen, altijd in zwart. Vandaar dat de film hoofdzakelijk in zwart/wit is gedraaid, met af en toe een opvallend kleuraccent. Een dynamische, hand held camera volgt de jongens in hun dagelijks leven, op het werk, de straat, thuis in de favela of ‘s nachts tijdens hun beklimmingen van gebouwen of hun strooptochten naar koper. Op de Biënnale van Berlijn, waar ze als gast zijn uitgenodigd, komt het tot een memorabele culture-clash als blijkt dat de curator zich niet realiseert wat de kern is van pixaçao. Zijn het kunstenaars, anarchisten of criminelen? Op de soundtrack klinken blaffende honden, sirenes, voorbijrazende treinen of helikopters die de spanning in het leven van de vaak opgejaagde pixadores onderstrepen. De film vertelt het verhaal van vier vrienden – Djan, William, Ricardo en Biscoito – die hun leven in de waagschaal stellen om hun stempel op de wereld te drukken. Een verhaal over treinsurfen, vrijheid bevechten, dromen verwezenlijken, Nietzsche en goedheid.

PIXADORES is de debuutfilm van in Iran geboren Amir Arsames Escandaris (1979). De  cameraman is Peter Flinckenberg. De film is een Fins-Deens-Zweeds co-productie en de belangrijkste producent is Miia Haavisto / Helsinki-film.

Trailer

The Edukators

Misdaad/ Drama Film 2004

Regisseur: Hans Weingartner

130 minuten

Die fetten Jahre sind vorbei

De Berlijnse studente Jule heeft een torenhoge schuld doordat ze een ongeval met een limousine van een rijke zakenman veroorzaakt. Hierdoor wordt ze uit haar flat gezet en trekt ze in bij haar vriendje Peter. Zo leert ze zijn huisgenoot en beste vriend Jan kennen. Peter en Jan hebben een geheim, ze breken ’s nachts in bij luxe villa’s. Maar in plaats van te stelen, verplaatsen ze enkel zorgvuldig het meubilair en laten berichten achter als: Die fetten Jahre sind vorbei. Jule haalt Jan over om een bezoek te brengen aan de villa van haar schuldeiser. De gevolgen zijn niet te overzien…

 

 

NACHTVIDE

Openlucht Bioscoop

30.09.2017

Toegang is gratis 

Programma:

20:00u PIXADORES

21:20u The Edukators

DAYDREAMING SUBVERTS THE WORLD

The beach beneath my streets