Nieuwe Vide Studio’s

ned / eng

NIEUWE VIDE STUDIO’S #1 : Vito Willems presents ‘Open Axis’ 

 

Nieuwe Vide is niet alleen een expositieruimte; we hebben ook studio’s, bevolkt door kunstenaars, tekstschrijvers, animatiestudio’s. Twee keer per jaar geven we onze kunstenaars een weekend lang de ruimte voor een presentatie.

 

OPEN AXIS
‘Open Axis’ is een solo tentoonstelling van Vito Willems die nieuwe manieren onderzoekt om ruimte waar te nemen. In deze tentoonstelling probeert de artiest de werkelijke ruimte te transformeren en toegang te geven tot een ruimte die wij in onze gedachte vormgeven. In een performance en een installatie wordt de werkelijke ruimte gesymboliseerd door een bewegend object of lichaam dat de perceptie en het ruimtelijke beeld breekt en decentraliseert. ‘Open Axis’ vraagt het publiek om de samenwerking van alle zintuigen door dit experiment te ontdekken.

CUBE OF SPACE
Cube of Space verkent het fysiologische en perceptuele effect van ruimte, licht en geluid. Een multidimensionale installatie die zich richt op de organisatie van onze ervaring. Door deze elementen samen te brengen, hebben de installaties de neiging om te spelen met het bewustzijn van de bezoekers. Cube of Space wordt omschreven in drie ‘energy flows’: de Maximum- (aleph), de tussenflow (sheen) en de Minimale energie (mem). De perceptuele ruimte is de reactie van de bewegingen van de kubus en het gebruik van visuele elementen. Cube of Space is in samenwerking met Joost Dankelman (Product Design) & Jim Brady (Communicatie Design).

Data: vrijdag 11 t/m zondag 13 augustus.

Opening: 11-08-2017
Open 19:00u

Geopend van zaterdag en zondag: 12.00-17.00u.

Performance Vito Willems om 20:00u, 11.08.2017

Presentatie installatie 21:00u

Installatie ‘Cube of Space’ te zien van:
12.08.2017 t/m 13.08.2017, 12:00u – 17:00u.

In samenwerking met
Joost Dankelman (Product Design)
Jim Brady (Communication Design).