Open Call

ned / eng

OPEN CALL FemiZine ManiFest

Tijdens De Haarlemse Stripdagen 2024, host Nieuwe Vide een eendaags Zine festival in samenwerking met Jong Feministisch Collectief Haarlem. Tijdens dit evenement komen er kraampjes van makers, activisten, collectieven en kunstenaars. Daarnaast zullen er bands spelen en zal er eten zijn. Dit loopt parallel met de expositie in Nieuwe Vide van het queer stripmakers/kunstenaars collectief, Dit Lichaam van Ons (meer informatie daarover volgt).

OPEN CALL FemiZine ManiFest
Nieuwe Vide & JongFem Collectief zijn op zoek naar makers, collectieven, activisten en kunstenaars die bezig zijn met kunst en activisme voor ons #ZineFest (1 juni 11:00 – 18:00u) Denk: Zines, drukwerk en activistische merch.

-Meld je ook aan als je zelf een zine hebt gemaakt (ook één zine is genoeg om mee te doen!) We maken onderscheid tussen Zines en strips voor de verkoop, om te ruilen of om tentoongesteld te worden (en door te bladeren).
-Geef aan of jouw werk voor verkoop, ruil of voor tentoonstellen/door heen bladeren is of dat je live iets wilt doen. Β 

Er zullen ook printers aanwezig zijn om je werk ter plekke nog te kopiΓ«ren.

-Wij doen dit om elkaar te ontmoeten, om activistische Zines en strips onder de aandacht te brengen en met elkaar uit te wisselen. We hopen hiermee meer mensen en makers te inspireren en motiveren om zelf ook Zines te maken en uit te brengen. Zelfpublicatie is een manier om autonoom ongehoorde stemmen te vergroten, (re)produceren en te verspreiden , los van uitgeverijen. We moedigen daarom aan om te reageren vanuit thema’s zoals intersectioneel feminisme, antikapitalisme, anarchisme, queerness/queer joy of andere diy praktijken gerelateerd aan links activisme.

We weten nog niet hoeveel kraampjes we beschikbaar zullen hebben. Daarom vragen we je om aan te geven hoeveel ruimte je ongeveer nodig hebt (mee doen met 1 zine is ook al genoeg!).
Als je niet zo veel ruimte nodig hebt, of het niet erg vindt om een kraampje te delen, geef het aan. Als je juist veel ruimte nodig hebt, geef dit ook aan.Β 

-Bij dit event mag je spullen verkopen, ruilen of weggeven.
-Als je de opbrengst wil doneren aan Jong Fems dan krijg je een strippenkaart om mee te doen met toekomstige workshops die plaatsvinden bij Nieuwe Vide (@tekenorleaveit en van Jong Fem Collectief)

-Je kan je aanmelden door de Google form in te vullen via link in bio.Β 

Deadline Aanmelden: 16 April, maar meld je zo snel mogelijk aan.Β 
Meedoen is gratis*, maar neem je aanmelding serieus.
*wij maken onze kraampjes gratis omdat wij antikapitalistische praktijken ondersteunen

**Mocht je niet aanwezig kunnen zijn maar wel je Zine geprint willen hebben om te delen kan dat ook, maar wij kunnen het niet voor je verkopen.

Deadline: 16.04.2024

Google FormΒ 

Support Dit Lichaam van Ons via Voor de Kunst

 

Wat is Nieuwe Vide

Wat is JongFem

Jong Feministisch Collectief Haarlem, ookwel bekend als JongFem, is een Haarlems collectief door en voor jongeren met als doel jongeren in aanraking te laten komen met intersectioneel feminisme en alles wat daar bij komt kijken. JongFem organiseert onder andere workshops, filmavonden en demonstraties. Dit gebeurt in samenwerking met en vanuit de locatie van Nieuwe Vide. Wil je meer weten over JongFem? Volg @jongfemcollectief op Instagram of stuur een mailtje naar jongfemcollectief@gmail.com

Collectieven

Jong Feministisch Collectief

Haarlem Town Queers