Bestuur

ned / eng

Sinds 2022 bestaat het bestuur van Nieuwe Vide uit:

 


Roomyla Choenni (zij/haar) – voorzitter
Roomyla is sectorhoofd bij de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam, Allard Pierson en Hogeschool van Amsterdam. Haar afdelingen houden zich bezig met het garanderen van de toegang tot wetenschappelijke informatie (Open Science en Open Access) en het beschikbaar maken van de uitgebreide bijzondere collecties (van theatergeschiedenis tot archeologie). Zij is daarnaast al een aantal jaar adviseur en voorzitter voor het Mondriaanfonds op Beeldende Kunst en Erfgoed. Roomyla coacht vrouwen van kleur in leidinggevende posities op zelfvertrouwen en het omgaan met lastige werksituaties. Na haar studies politicologie en information management werkte zij in management consultancy, activistische filantropie en de digitale archiefsector.

 

 

 

Dennis Elzinga (hij/hem) – penningmeester
Dennis Elzinga is de nieuwe penningmeester van Nieuwe Vide! Hij heeft rechten en kunstgeschiedenis gestudeerd en in het dagelijks leven is hij werkzaam bij Kunstfort bij Vijfhuizen. Samen met zijn partner woont hij tegenwoordig in Amsterdam, maar hij heeft lang genoeg in Haarlem gewoond om zichzelf nog altijd een beetje mug te vinden. Met zijn kennis en ervaring helpt hij graag de culturele sector op zakelijk en organisatorisch vlak een stukje vooruit, dus zijn nieuwe functie in het bestuur van de Nieuwe Vide past hem als gegoten. Hij is verzot op kunst, design, mode én The Real Housewives of Beverly Hills. En kijkt ernaar uit om de hele familie van Nieuwe Vide te ontmoeten!

Manique Hendricks (zij/haar) – algemeen bestuurslid
Manique Hendricks werkt als conservator hedendaagse kunst bij het Frans Hals Museum. Ze studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, gevolgd door de master Erfgoedstudies: Museumconservator. Als freelance curator, schrijver en onderzoeker is ze gespecialiseerd in hedendaagse (media)kunst, visuele- en digitale cultuur. In haar werk raakt Manique thema’s als identiteit, representatie, het lichaam, camp en clubcultuur. Ze werkte eerder onder meer voor het Stedelijk Museum Amsterdam, LIMA en Kunstfort bij Vijfhuizen. Haar teksten zijn gepubliceerd door Stedelijk Studies, NXS Magazine, Mister Motley, The Institute of Network Cultures, Tubelight en The Hmm onder andere. Daarnaast treedt Manique op als adviseur beeldende kunst voor het Mondriaan Fonds en maakt ze deel uit van het bestuur van Nieuwe Vide en Jong VNK. Manique’s website voor meer informatie.

Loulou Sjerps (zij/haar) – algemeen bestuurslid

Loulou Sjerps is artistiek leider van CC Amstel: een theater en clubhuis in Amsterdam. Vanuit een achtergrond in performance studies, sociaal werk en de Haarlemse kraakbeweging, uit haar werk zich altijd in creatieve projecten mét maatschappelijke impact. Zodoende komen jongerenprojecten, queer events, circustheater, community art en buurtdiners samen in CC Amstel. Daarnaast zet Loulou zich als fondsenwerver en zakelijk dramaturg in voor (autodidacte) theatermakers die werken vanuit een intrinsieke noodzaak.

Marianne Hotske Hamersma (zij/haar) – algemeen bestuurslid
Marianne Hotske Hamersma werkt als kunstenaar en kunst/erfgoed educator in Haarlem. Ze studeerde aan de AKI Artez (Enschede, Bachelor Sculptuur) en aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (Gent, Master Installatie Kunst). Ze maakt installaties waarin zij prints en sculpturen samenbrengt. Tactiliteit van materialen, schaal en esthetiek ontleent ze aan mode, urbane objecten, productverpakkingen, popcultuur en (animatie)series. Marianne is oprichter en coördinator van het jongerenprogramma ARTCORE, een vrijetijdsprogramma vol kunst en design voor 14-19 jarigen uit Haarlem en omgeving. Zie Marianne’s website voor meer informatie.

 

 

 

 

 

Eva Kreuger is gestopt als secretaris van het bestuur van Nieuwe Vide Cultura’s Bovenste Ring. Per 1 oktober 2023 is Eva uit het bestuur getreden om zich te richten op haar artistieke praktijk. Het team en bestuur van Nieuwe Vide bedanken Eva ontzettend voor haar betrokkenheid en werk.

Download hier het persbericht als pdf

Roomyla Choenni (zij/haar) – voorzitter

Dennis Elzinga (hij/hem) – penningmeester
Manique Hendricks (zij/haar) – algemeen bestuurslid
Loulou Sjerps (zij/haar) – algemeen bestuurslid
Marianne Hotske Hamersma (zij/haar) – algemeen bestuurslid

 

Foto’s door Nienke Veneboer