Soundhackspace Performances

ned / eng

Een avond met experimenteel geluid, uitgevoerd door een groep van jonge muzikanten en componisten die met elektronische muziek werken, balancerend op de grens van muziek en geluid. Zij maken daarbij gebruik van modulaire synthesizers, het verwerken van digitaal geluid en instrumenten door de componisten zelf gebouwd. Het zijn multidisciplinaire ‘crossovers’ en algoritmes die de grenzen van muziek en de perceptie van geluid en ruimte bevragen.

Tijdens de performances zal het publiek te maken krijgen met de crossover tussen hedendaagse elektronische muziek, ambient en audio visueel werk.

Programma :

Kristian Jarich

Chris Mulder aka Kristian Jarich is geïnspireerd door natuurlijke instrumenten en geluiden waarbij hij hybride atmosferen creëert, deze bestaan uit organische en galactische texturen in een harmonische context. Zijn technieken zijn een balans tussen generatieve, algoritmische en interactieve composities en dit laat zich vertalen door zijn modulaire synth. De live shows van deze in Utrecht wonende elektronische ambient en minimal muziek componist zijn zijn gebaseerd op een diep meditatieve akkoorden, ondergedompeld in reverb en opzwepende, trippende minimal patronen. Geïnspireerd door traditionele wereldmuziek, tradities en rituelen, interpreteert hij zijn modulaire synthesizer als een symfonie van traditionele muziek instrumenten. Met al deze ingrediënten die langzaam in elkaar op gaan brengt Kristian Jarich je in een melancholische ruimte zonder een notie van tijd.

Soundcloud: https://soundcloud.com/chrismulder 
Iive​ ​@POWWOW​ ​Amsterdam​ ​N5: https://www.youtube.com/watch?v=PKrGqFC6JmA 
Live​ ​@POWWOW​ ​Amsterdam​ ​N4: https://www.youtube.com/watch?v=JjgUcPgzVGo&t=415s

 

Jaromir Mulders

Jaromir Mulders is een programmeur, componist en ontwerper. Zijn grootste interesse ligt bij het creëren van systemen die geluid produceren gebaseerd op visuele input. Bijvoorbeeld door het nemen van algoritmes van de natuur en daarbij zoeken naar de grenzen en beperkingen van deze algoritmes. In deze processen vormen er nieuwe geluiden, vormen en texturen, verwerkt en teruggevoerd in het algoritme.
Ontwerpen en programmeren van zijn eigen synthesizer, effecten en video is een belangrijk deel van zijn werk. Door het maken van eigen gereedschap, creëert hij nieuwe en interessante manieren van interactie tussen verschillende media.

White object
In het werk White Object, worden er lijnen geccreeerd en samengevoegd in het midden van het scherm. Elke lijn heeft zijn eigen geluid. Met de tijd botsen lijnen voegen lijnen zich samen. Wanneer alle lijnen samengevoegd zijn, breken zij weer af. Door het toevoegen en combineren van lijnen ontstaan er nieuwe vormen en verschillende texturen van geluid. Wanneer lijnen botsen werken zij elkaar tegen waardoor er geluid en beeld samensmelt. Creëren en vernietigen in een oneindige cyclus.
​Website:

www.jaromirmulders.nl 

Matthee de Bruin

Matthee de Bruin is een geluidskunstenaar, componist en performer. Zijn werk komt tot leven waar installaties, instrument ontwerp en compositie samenkomen. Het plaatsen van geluid in de ruimte als een object, gebruikt De Bruin stilte om ruimte te creëren (Ma) onderstreept door een minimalistische esthetiek. Zijn muziek vergt concentratie en een actieve aanwezigheid.

www.mattheedebruin.com

 

Elephant Indigo

Geboren uit een chronisch meningsverschil met betrekking tot wat muziek “goed” maakt: “Elephant Indigo”, een trio dat inspiratie vindt in rock, jazz, experimentele muziek en nintendo-progressies en deze omzet in psychedelisch getinte improv-indie. Meeslepende sferen worden neergelegd door schrijnende gitaren, scheurende synthesizers, tedere trompetten, malende teksten en dwalende vocalen. De verschillende muzikale visies trekken en duwen de bandleden elkaar richting de grenzen van de harmonie en eroverheen, om deze vervolgens in vernieuwde vorm terug te laten keren. Wellicht is dit hetgeen dat heeft geleid tot de unieke sound van Elephant Indigo, dat soms schijt heeft aan schoonheid en de valse noot als Monroe’s moedervlek gebruikt.

 

21.03.2018

 

Pletterij, Debat en Cultuur

Lange Herenvest 122

2011 BX Haarlem

 

Programma start : 20:00u 

Time table :

Elephant Indigo : 20.10u/h

Matthee de Bruin : 20:50u/h

Kristian Jarich : 21:30u/h

Jaromir Mulders : 22:10u/h

 

 

www.pletterij.nl/

 

FB event

 

Activiteiten