Designcafé

ned / eng

Duurzaamheid en samenwerking zwaren de belangrijkste uitgangspunten bij ons Designcafé. Wat als we – in plaats van dingen weg te gooien, ze nou eens probeerden te repareren? Of er nieuwe dingen van proberen te maken?

Iedere editie gaf een designer een lezing, bijvoorbeeld over hergebruik van materialen of social design. Daarna volgt een workshop, waarin jij zelf aan de slag kan met afgedankte materialen.

Komende Designcafe workshop

Op 10 december vond de workshop SEED GRANADES van nieuwe Nieuwe Vide – studiokunstenaars en designers Joost Dankelman en Frederic de Milliano plaats!

Joost: “Ik fietste door Amsterdam en zag heel veel lege perkjes waar niks groeide. Hoe kunnen we deze plekken transformeren op een makkelijke manier, zodat je er veel kan veranderen in bloeiende perken in een dag?”

Seed Granades zijn geinspireerd op de Japanse ‘’earth balls’’, ook wel ‘nendo dango’ genoemd. Deze ballen bestaan uit klei aarde en zaden. Als je de ballen ergens op een lege vruchtbare plek gooit, groeien er op die plek bloemen/bomen/kruiden.

Wij gaan met de workshop de strijd aan met de lege, saaie plekken. We leren jullie hoe je deze ‘Seed Granades’ maakt, maar dan niet in een saai rond vormpje. Nee, wij gaan ze in de vorm van bommen en granaten maken, om zo samen ten strijde te trekken. Laten we Haarlem bombarderen met bloemen!”

Deelname is gratis. Aanmelding wordt i.v.m. inkoop overig materiaal gewaardeerd: stuur hiervoor een mailtje vóór 8 december naar mare@nieuwevide.nl.

Voorgaande edities

De eerste designer die een lezing gaf, op 9 juli 2016, was Ron Krielen, een social designer woon- en werkzaam in Eindhoven. Hij organiseert onder meer Uit de Buurtfabriek .                     www.ronkrielen.nl

Op 1 oktober 2016 gaf Elze van den Akker een presentatie over haar praktijk. Daarna gaf ze een workshop. Uitgangspunt van deze workshop was het maken van een nieuw object van gebruikt plastic. Elk soort plastic kon gebruikt worden: van champignonnendoosjes tot lege chocomelkpakken tot flessendoppen. www.pou-belle-design.nl

Op 12 november vond een Zeefdruk presentatie + workshop plaats, door Zeef Teef, die eerder al tijdens de Kunstlijn een zeefdruk workshop gaf in Nieuwe Vide. https://www.facebook.com/zeefteef . De workshop begon om 13:00 uur. Deelname was gratis.

Aankomende edities

5e Designcafé:

10 december 2016

Tijd: 11.00 – 13.00 uur.

Entree is gratis.

Aanmelden : mare@nieuwevide.nl