01 dec t/m 17 dec 2017

Oma Corry van de Flat

ned / eng

Nieuwe Vide Academy : Voor oma Corry van de flat

Iedereen heeft een beeld van mij: oma Corry van de flat, maar zet je vooroordelen opzij en trek je badjas en slippers aan. Ga even lekker de deur uit om eens goed naar alle hoge en lage hoekjes van de straat te kijken, ik weet zeker dat het je dag tien keer beter maakt! Denk na over de invloeden van massaproductie. Wees je bewust van je omgeving, want die kan van invloed zijn op hoe jij je ontwikkelt. Trek je niets van andere mensen aan. Jij doet wat jij leuk vindt. Laat mensen jou niet vertellen wat goed of fout is, wat je wel of niet aan kunt en wat mooi of lelijk is. 

Liefs, Oma Corry”

Nieuwe Vide onderzoekt de mogelijkheden van een alternatieve wereld, waarin individuele- en maatschappelijke speelruimte een plek kan krijgen.

“Voor Oma Corry van de Flat” is een tentoonstelling van Nieuwe Vide Academy; Nieuwe Vide’s onderwijstraject speciaal voor jongeren die zich meer willen verdiepen in beeldende kunst.

De jongeren werden in de periode september t/m november 2017 in sneltreinvaart wegwijs gemaakt in de wereld van de hedendaagse kunst door kunstenaar Geertje Van de Kamp, die in die periode twee keer per week met hen samen kwam. Een avond stond in het teken van de discussie, over wat er zoal speelt, in Haarlem en de wereld, maar ook over wat de jongeren zouden willen doen. Terwijl in het weekend verschillende tentoonstellingen en ateliers, verspreid door het land, bezocht werden. Er werd gekeken, gepraat met kunstenaars en galerieshouders, er werden workshops gedaan. Met als uiteindelijke doel; deze tentoonstelling, in Nieuwe Vide, met eigen werk, door de jongeren ontwikkeld, in een door hen zelf gemaakte tentoonstelling.

Wat vindt deze groep van 15 tot 17-jarigen van massaconsumptie, identiteit en openbare ruimte? Sociale media zijn alomtegenwoordig. Maar; doet iedereen daar even hard aan mee? Kun je nog nee zeggen tegen de ratrace van de media? Wat zou oma Corry zeggen over ‘tegencultuur’?

Nieuwe Vide Academy loopt door tot februari 2018. Kort daarop start Nieuwe Vide Academy een nieuw traject. Ben je tussen de 14 en de 19 en heb je interesse om volgend jaar mee te doen? Mail dan nu alvast naar:academy@nieuwevide.nl

NIEUWE VIDE ACADEMY : Voor oma Corry van de flat 

1 t/m 17 december

Opening : 1 december, 18:00u – 21:00u

Docent: Geertje van de Kamp (beeldend kunstenaar)

Nieuwe Vide Academy is een traject voor jongeren in de leeftijd van 14-19 jaar. 

Nieuwe Vide Academy geeft een stevige introductie op hedendaagse kunst en kennismaking met de kunstwereld. Vier maanden lang werken zes jongeren toe naar een presentatie in Nieuwe Vide. Daarnaast gaan zij regelmatig op excursies en atelierbezoek.

 

Archief

01 dec t/m 17 dec 2017

Oma Corry van de Flat

16 nov t/m 18 nov 2017

Jan Kuhlemeijer Presents: Perifery

08 sep t/m 05 nov 2017

DAYDREAMING SUBVERTS THE WORLD

07 jul t/m 30 jul 2017

Words Are All We Have

21 apr t/m 18 jun 2017

Everything Is Political

17 mrt t/m 02 apr 2017

The Wrestler and the Artist

09 feb t/m 10 mrt 2017

A World Crafted out of Conspiracy and Cabals

09 feb t/m 12 feb 2017

Intersections

28 jan t/m 05 mrt 2017

Does Kittykat Know There’s A Pigeon On the Clothes Closet?