12 jan t/m 20 jan 2019

Planet Vide

ned / eng

‘Planet Vide’ is een 2 maanden durend project waarin verschillende elementen van de hiphop (tegen)cultuur aanbod komen. Het project bestaat uit 3 concrete onderdelen: workshopprogramma, PeopleBeforeLikes benefiet, expositie(+ hiphop movie classics).

Workshopprogramma

In de kerstvakantie worden er 5 workshops gegeven door het Haags Hiphop Centrum (H3C), bij en voor de jeugd/kinderen aangesloten bij Triple ThreaT, op de locatie DAKindoor Schalkwijk. De workshops die gegeven worden zijn Graffiti, Breakdance, Beats maken, Rappen en DJ’en.

#PeopleBeforeLikes -7 ‘Hip Hop artiesten strijden tegen kinderarmoede in Nederland (benefiet)’

Op zaterdag 12 januari is de opening van de expositie en is er het benefiet evenement People Before Likes -7. Dit is de 7e keer dat dit evenement plaatsvindt en dit keer dus in Haarlem als onderdeel van Planet Vide. Het evenement start om 13.00 uur en duurt tot 24.00 uur, en bestaat uit nonstop muziekoptredens en performances. Als je mee wilt doen; opgeven via de PBL facebookpage, zie onder.

PeopleBefore Likes, bestaande uit een diverse groep hiphop artiesten en kunstenaars uit alle hoeken van Nederland, onder leiding van Dya Logue(Arc-S -24K), heeft niet de illusie dat kinderarmoede in Nederland een vraagstuk is dat structureel verholpen wordt door de inzet van één of meerdere benefieten. Wel hebben ze als organisatie, artiesten en als mensen de ambitie om ongeacht de talloze non-constructieve ‘passieve langs de lijn – dit gaat hem echt niet worden jongens’ input, een solidair en helder signaal af te geven naar hun gemeenschappen dat élk kind in Nederland anno 2018 het waard is om voor te vechten, het waard is om gehoord en gerespecteerd te worden; het simpelweg waard is.

Op 12 januari 2019 wordt dat signaal wederom gedragen, versterkt en doorgegeven middels tientallen artiesten en (media)partners die belangeloos hun steentje bijdragen in Haarlem onder één noemer #PeopleBeforeLikes-7

De hele dag is er een pot aanwezig voor een vrijwillige bijdrage aan dit doel. Tevens zal de baromzet worden gedoneerd aan dit doel en vindt er een kunstveiling plaats, als onderdeel van de expositie.

Opbrengst gaat naar het goede doel van People Before Likes-7; de voedselbank Haarlem Oost, en zal worden besteed aan zuivel en fruit voor de kinderen. Daarnaast zal er een ‘SamenSoepMaken’-dag worden georganiseerd voor en met kinderen, bekend bij de voedselbank.

Expositie

De expositie loopt van 12 januari t/m 20 januari en laat een diversiteit aan hiphop gerelateerde kunst en kunstenaars zien, van zowel nieuwe als oude garde en verassende combinaties. Tevens worden er diverse hiphop movie classics getoond in de donkere zaal. In totaal een line-up die de Planet Vide perfect weerspiegelt.

Opening van de expositie is 12 januari om 17.00 uur met de veiling om 19.00 met werk van alle deelnemende kunstenaars, maar ook werk van bekende namen uit de straatcultuur.

Hou de Planet Vide en People Before LikesFacebook pages in de gaten voor de te veilen items, en ook voor welke artiesten er allemaal zullen optreden op 12 januari.

Insta: @planetvide

Expo PLANET VIDE

12/1/2019 t/m 20/1/2019

 

Opening: 12/1/2019 om 17:00

Veiling benefiet: 19:00

 

Muurschildering: Mister Adam

Muurschildering:Brace/Swice

Muurschildering:DUONAR (Stefan Kasper/TRIK)

 

Bestaand werk:

 

Ytje Veenstra

Coen Vosveld

Alex Klerk

MrMonk

Wimpie Comics

Alex Deurloo

Tom Tornij

Boris Peeters

Yves van Asten

+ DJ Bite’s Classic’s MovieBooth

 

Archief

06 dec t/m 15 dec 2019

Ok. Boomer

22 nov t/m 24 nov 2019

Gekraakt voor Cultuur

06 sep t/m 03 nov 2019

Invisible Man

09 jul t/m 11 aug 2019

A Good Work Will Work

26 apr t/m 23 jun 2019

The World of K

12 jan t/m 20 jan 2019

Planet Vide