Cineclub x HTQ

ned / eng

Met trots presenteren wij de zomer editie van Nieuwe Vide’s Cineclub. Voor deze editie is er een programma opgesteld in samenspraak met lokale organisatie HTQ – Haarlem Town Queers. De editie is een onderdeel van de Cineville zomertour en zal bestaan uit 2 filmavonden met een boeiend voorprogramma. Deze nazomerse filmavonden worden georganiseerd in de openlucht bioscoop van de Schuur, de Loading Dock Cinema.

 

De eerste avond van deze zomer editie trappen wij af op 24 augustus met een boeiend voorprogramma van 3 panelleden en een moderator. De sprekers zullen in gesprek gaan over intersectionele identiteit. De panelleden worden later nog bekend gemaakt op de socials van Nieuwe Vide. Na het panelgesprek wordt de film Everything Everywhere All At Once’ gedraaid, waar identiteit ook één van de centrale thema’s is. Wil jij graag bij deze avond zijn? Koop dan hier je tickets.

De tweede film wordt op 25 augustus getoond. Deze avond zal volledig in het teken staan van de cultklassieker: ‘The Rocky Horror Picture Show.’Voorafgaand aan het draaien van deze film komt er een  perfomance en gesprek met Drag King House of Løstbois. Gehuld in glitters en extravagante kleding tonen deze artiesten hoe queer joy een vorm is van protest. Dit gezelschap tovert ruimtes om tot een speelveld waar serieuze thema’s besproken kunnen worden. Voorafgaand aan het draaien van deze film is er een perfomance van Drag King House of Løstbois. Wil jij graag bij deze avond vol camp en extravaganza zijn? Koop dan hier je tickets. (Let op, het voorprogramma is engelstalig)

 

 

Trigger Warnings

Beide films die gedraaid gaan worden kunnen bepaalde inhoud bevatten die niet fijn is omdat deze  bijvoorbeeld angst of trauma opwekt bij sommige mensen. Voor deze inhoud willen wij graag een waarschuwing geven zodat mensen zelf kunnen inschatten of zij (met eventuele aanpassingen) naar deze film willen en kunnen. Hieronder een korte beschrijving van mogelijk onaangename inhoud die de films kunnen bevatten. Voor vragen kun je ons mailen.

Everything Everywhere All At Once’

In deze film komt geweld, zowel bij mensen als dieren voor. Zowel geluid en beeld laten  vrij duidelijk bloed, wapens, huiselijk geweld en snijden met scherpe voorwerpen voorkomen. De film bevat bezeten mensen, ziekenhuis scenens, depressie en suicidaliteit, eetgeluiden, beeld en geluid van overgeven, dood van ouders, insecten, graphische en explicitie sexuele inhoud en een autoongeluk. Verder bevat taal van sommige karakters soms stereotype’s, niet expliciete homo- en transfobie en opmerkingen over lichaamsomvang.

The Rocky Horror Picture Show.’  

In deze film komt geweld voor, hierbij wordt bloed en scherpe voorwerpen laten zien. Ook komt marteling en moord voor in de film en expliciete beelden van lijken en kannibalisme. Verder is er vertoon van vreemdgaan, gevangen gehouden worden, aanraking en handelingen zonder consent, incest, ‘grappen’ ten koste van trans mensen en mensen in een rolstoel. Ook het woord ‘travestiet’ wordt in deze film veel gebruikt wegens het jaartal waaruit deze film komt.

Cineclub x HTQ 

Schuur – Lange Begijnestraat 9

2011 HH Haarlem

 

24.08.2022   

20:30 Inloop

21:00 Start Voorprogramma

21:30 Start film

23:50 Einde 

 

25.08.2022 

20:30 Inloop

21:00 Start Voorprogramma

21:30 Start film

23:50 Einde 

 

 

Cineclub #1

Cineclub #2

Cineclub #3