20 nov t/m 12 dec 2021

In between a cute ripple of desire

ned / eng

Nieuwe Vide presenteert het tweede deel van het drieluik ‘All that you touch, you change’ met de solo-tentoonstelling van kunstenaar Azul De Monte.

“Aw, wat cute!” roepen we met hoge stemmen als iets of iemand een extreem gevoel van empathie en tederheid bij ons opwekt. Deze specifieke empathie kunnen we verbinden aan de Spaanse uitdrukking “me lo como a besos”, wat betekent ik je zal opeten met kussen. Schattigheid heeft de kracht om ons onmiddellijk te ontwapenen, omdat er voor ons geen twijfel over bestaat wat schattig is en wat niet.

In de tentoonstelling In between a cute ripple of desire neemt artist-in-residence Azul De Monte het begrip schattigheid onder de loep. Wie en wat definiëren we als schattig? Welke machtsdynamiek wordt in onze samenleving afgedwongen als we iets of iemand schattig vinden? En wat voor rol speelt het proces van cutiefication in op onze kapitalistische consumptiecultuur? Dus dompel jezelf onder in de kunsttentoonstelling van De Monte, waarin je een speelgoedworm ontmoet, wordt begroet door jingles en pop-beats, en op hentai gebaseerde animatie ziet.

Azul De Monte is een beeldend en uitvoerend kunstenaar uit Argentinië, gevestigd in Amsterdam, Nederland. Haar kunstpraktijk is momenteel gericht op het onderzoeken van schattigheid en de reducties en mogelijkheden rondom de representatie van menselijke en niet-menselijke lichamen onder een kapitalistische structuur door lineaire tijdlijnen. Ze gebruikt verschillende media zoals video-animatie, performance en alternatieve stripboek publicaties. Ze heeft haar werk ontwikkeld in Argentinië, waar ze deelnam aan verschillende tentoonstellingen. Ze studeerde Image and Sound Design aan de Universidad of Buenos Aires (2015) en nam deel aan het Artists Programme aan de Universidad Torcuato Di Tella (2017). Ze heeft onlangs haar masteropleiding aan het Dutch Art Institute afgerond (2019-2021).

In between an cute ripple of desire is het tweede deel van Nieuwe Vide’s onderzoeksproject All that you touch, you change.

 

In between a cute ripple of desire

Kunstenaar: Azul De Monte
Curator: Liesbeth Visee

20.11.2021 – 12.12.2021

Corona QR-code en het dragen van een mondkapje zijn verplicht tijdens het bezoeken van de tentoonstleling

Hou alsjeblief 1,5 meter afstand van andere bezoekers

Wij zijn geopend op donderdag t/m zondag van 12u tot 17u

Archief

20 nov t/m 12 dec 2021

In between a cute ripple of desire

31 okt t/m 13 nov 2021

Trust the process

14 okt t/m 17 okt 2021

Verena Hahn @ Supermarket

08 okt t/m 17 okt 2021

Phantom Menace2.5

20 aug t/m 12 sep 2021

Wij zijn Nieuwe Vide: studiokunstenaars tentoonstelling

30 jun t/m 13 aug 2021

Online Zine: Metamorphosis

05 jun t/m 27 jun 2021

Queer Diasporas

31 mrt t/m 15 apr 2021

Open Call for CLOG Agents