‘K’

ned / eng

Vanaf vandaag ligt bij Atheneum Boekhandel Haarlem; ‘K’, een pamflet van Nieuwe Vide naar aanleiding van onze expositie  “The World of K, or the prophecy of the excesses of modern bureaucracy”. 26.04.- 23.06.

De expositie heeft als leidraad het boek Der Prozess van Franz Kafka (1883-1924). Belangrijke thema’s in Der Prozess zijn macht, bureaucratie, het absurdisme van ons bestaan en het falen van juridische systemen.
Omdat 5 mei samenvalt met deze expositie, vonden we het als Nieuwe Vide ook een goed moment om zelf nog iets toe te voegen, in de vorm van deze kleine publicatie. Waarden zoals democratie, mensenrechten en vrijheid, waarbij Nederland op deze dag stilstaat, zijn niet vanzelfsprekend en zullen constant verdedigd moeten worden tegen bewegingen die gebruikmaken van de luwte van de democratie om on-democratische zaken te promoten, zoals bijvoorbeeld uitsluiting, marginalisering van bepaalde bevolkingsgroepen en toenemende ongelijkheid. Dat vraagt inzet, een kritische blik, ook op het eigen functioneren. Daarbij zijn – onder andere – kunstenaars, schrijvers en ook makers de uitgelezen personen om hier op te reflecteren.
Bijdragen zijn van Sietske Roorda, kunstcriticus, journalist en communicatie medewerker bij Nieuwe Vide, en Liesbeth Visee, kunsthistoricus en projectcoördinator bij Nieuwe Vide. Het grafisch ontwerp is gemaakt door kunstenaar Saskia Burggraaf en grafisch ontwerper Jelle Elferink / JT11

Activiteiten

The World of K Finissage

The World of K