Performance – Natasha Taylor

ned / eng

Op zaterdag 25 maart vond in Nieuwe Vide een performance plaats in het kader van de expositie van Natasha Taylor. Met professionele worstelaars Dragan en Young Money Chong. De worstelaars gingen het gesprek aan over het toe eigenen van objecten en de functie/design van objecten die werden gebruikt in de ring. De performance vond plaats tijdens Haarlemse Lente. aanvang: 16:00u.

Taylor, over haar expositie, en de regels die elk speelveld met zich meebrengt: “I would like to reconstruct and recontextualize these fields. From that space I would like to talk about the space/frame of art and the debating of what that is. I am also going to look into the relation between art and entertainment (…) I find it interesting that something can become of such interest that people want to engage in such a way that their mind travels and stays with it for a certain time.”

De expositie van Natasha Taylor  was ook te zien tijdens Haarlemse Lente, dat plaatsvindt op 24, 25 en 26 maart.

Op 24 maart vond de Afterparty van Haarlemse Lente bij Nieuwe Vide plaats. De avond werd geprogrammeerd door Houtnacht programmeur Menzo Schrik. Met optredens van o.a. Henkerchief en Precursor.

Over de expositie van Natasha Taylor:
Murder of the real – The wrestler and the artist stepped into an arena and started talking to each other about spaces

In het dagelijks leven komen wij in allerlei soorten ruimtes en contexten terecht, waar we ons op de een of andere manier toe moeten verhouden. Verschillende ruimtelijke situaties vereisen dat wij verschillend om moeten gaan met ons vocabulaire en onze acties. De context van een omgeving beïnvloedt ook hoe we omgaan met onze gedachten en wat we doen.
Natasha Taylor is geïnteresseerd in deze contextuele omgeving en dan voornamelijk in die van de professionele worstelaars. De ring waar zij zich in bevinden leidt tot bepaalde regels, regels die duidelijk anders zijn dan bijvoorbeeld die op straat.
‘Pro wrestling’ wordt gezien als een performance, het hangt tussen sport en drama in, tussen realiteit en creatieve fictie , vanwege de geënsceneerde scènes. Je hebt allerlei elementen; personages op een podium, het commentaar, promotie, kostuums en de fysieke handeling van het worstelen zelf.

16:00u
Performance Natasha Taylor
Worstelaars : Dragan & Young Money Chong
Foto’s : Hermance van Dijk

Voor gehele tijdschema Haarlemse Lente :

www.haarlemselente.nl

The Wrestler and the Artist

The Hills Are Alive with the Sound of Muzak

WIFI, Connectivity and Digital Utopianism