Prison Talks

ned / eng

Tijdens ‘Prison Talks’ zal kunstenaar Juliacks vertellen over haar project ‘Transversal Scepters’. Transversal Scepters, is een transmediaproject dat juridische archieven neemt als startpunt om na te denken over de geschiedenis en toekomst van rechtssystemen in de Verenige Staten en Nederland.

Er zal ook een screening zijn van de documentaire ‘Solitary’ van Kristi Jacobsen over een ‘supermax’-gevangenis in de Verenigde Staten.

‘Prison Talks’ is onderdeel van de tentoonstelling ‘The World of K, or the prophecy of modern bureaucracy’. De tentoonstelling is te zien tot 23 juni.

Solitary
In de Verenigde Staten zitten honderduizend delinquienten in eenzame opsluiting. Regisseur Kristi Jacobsen kreeg de mogelijkheid gedurende een jaar te filmen in Ren Onion State Prison, een ‘supermax’-gevangenis waar de gevangenen 23 uur per dag, 7 dagen per week op hun cel zitten. Zij sprak met bewaarders en met gedetineerden die hier allemaal in eenzame opsluitingen zitten.

Juliacks
Juliacks ​​maakt transmediaprojecten in de vorm van strips, performances, installaties, evenementenen, animaties, live actiefilms, interactieve situaties, schilderijen, wandtapijten, openbare kunst en nieuwe media. Deze narratieve kunstwerken zijn bedacht en gecoproduceerd op verschillende media en platforms. Haar transmedia-stripboek, Architecture of an Atom, werd in 2017 door 2dcloud gepubliceerd. Ze is momenteel een transmedia-universum aan het ontwikkelen over het verleden, het heden en de toekomst van het strafrechtsysteem in Nederland en de Verenigde Staten. Juliacks ​​heeft beurzen ontvangen voor haar artistieke output en onderzoek van onder andere de Mondriaan Stichting, de Fulbright-stichting, De Ateliers, ENSBA-Lyon en de NJ Council for the Arts. Haar werk is tentoongesteld in musea (MoMA PS1, Moderna, MAC-Lyon, Centre-Geneve), festivals (Tribeca Film Institute’s interactieve iPlayground, TCAF, Haarlemselente, Women Center Stage,) galerieën (Universiteit van Oklahoma, Ornis A, Neon) en in niet-traditionele openbare kunstruimten (The Yard, Marriot’s Way, Generator.)

Datum: 18.05.2019

Tijd: 14.30-18.00u

Locatie: Nieuwe Vide

Voertaal: Engels

 

Solitary, 2016, Kristi Jacobsen (82 min)

Gesproken taal : Engels

Trailer 

 

Lezing : Juliacks

http://www.juliacks.com/

 

Facebook event

 

Naar aanleiding van deze expositie en Bevrijdingsdag is een pamflet uitgebracht door Nieuwe Vide. ‘K’.

Deze is gratis verkrijgbaar bij Nieuwe Vide

en Atheneum Haarlem

 

Activiteiten

The World of K