28.02.2024 WEEK VAN DE HAARLEMSE NACHT

ned / eng

28.02.2024 WEEK VAN DE HAARLEMSE NACHT – Open Draw & Music Night edition & Meer Queer gesprek

Woensdag 28 februari is er van alles te doen bij Nieuwe Vide in het kader van de Week van de Haarlemse Nacht georganiseerd door Nachtwacht Haarlem.

 

TEKEN OR LEAVE IT – DJ HOPMAXX & JAROMIR MULDERS
19:00u – 22:30u

We beginnen deze Teken Or Leave it editie met een live DJ set van DJ Hopmaxx, gecombineerd met live visuals door middel van live coding van Jaromir Mulders, waarbij je je maakproces kan laten beïnvloeden door geluid/muziek, net als Jaromir reageert op de muziek met zijn visuals. Kom dansen, kom tekenen of gewoon kijken, vanaf 19:00u.  Teken of Leave It is een tweemaandelijkse avond bij Nieuwe Vide: voor illustratoren, makers en allerlei mensen die graag creëren. Voor meer informatie over Teken or Leave it: klik hier.

 

DJ Hopmaxx draait normaal gesproken vrij duistere dansplaten, vol van melancholie en rusteloosheid. Ze is beïnvloed door Haagse sterren zoals I-F en Unit Moebius, door genres als Detroit electro, EBM, italo, disco, acid en new wave maar ook door popiconen zoals Rihanna, Das Pop en Anita Meyer. Maar er valt niet te ontkomen aan de enorme invloed van minimal music en ambient op haar smaak en de verslavende, lome emoties die deze genres kunnen losmaken. Daarom draait Hopmaxx voor deze gelegenheid een selectie minder dansbare nummers van artiesten als Boards of Canada, Philip Glass en Laurie Spiegel.

Jaromir Mulders is programmeur, componist en ontwerper. Zijn voornaamste interesse is het creëren van systemen die geluid produceren op basis van visuele input. Bijvoorbeeld algoritmen uit de natuur halen en zoeken naar de grenzen en beperkingen van die algoritmen. In deze processen worden nieuwe geluiden, vormen of texturen gecreëerd, verwerkt en teruggevoerd in het algoritme.

IN GESPREK: MEER QUEER
Om 20:00u
hosten wij het Meer Queer gesprek georganiseerd door Nachtwacht Haarlem, als onderdeel van de Week van de Haarlemse Nacht. Nachtraadsleden Daan Knijn (hij/hem) en Rick Busscher (hun/hen) gaan graag samen met gastspreker Liza van den Brink (zij/haar) met je in gesprek. Het gesprek vindt plaats in een afgesloten ruimte.

EXPOSITIE
Dit vindt plaats middenin de huidige expositie ‘(In)valuable, (in)visible: the circular archive and value production in artistic spaces’ van Eva Kreuger. De expositie is geopend tot 22:00u en is tot en met 7 april te bezoeken van vrijdag tot en met zondag 12:00u – 17:00u.


19:00u  – 22:30u Teken or Leave it: Live music night edition
Luister hier alvast een setje van DJ Hopmaxx
20:00u – 21:00u Meer Queer gesprek (vindt plaats in aparte ruimte) 
19:00u – 22:00u Expositie: (In)valuable, (in)visible 

Woensdag 28 feb, 19:00u – 22:30u

 

 

Nieuwe Vide, Energieplein 69

Gratis toegang (donaties welkom bij deelname Teken Or Leave it) 

Rolstoeltoegankelijk: Expositie/Meer Queer & Open Draw: ja
Rolstoeltoegankelijk toilet: nee

Queer friendly

Teken or Leave it

(In)valuable, (in)visible – Eva Kreuger