TATA-STATE – 28.10 t/m 12.11.2023 – Ecotrip Festival

ned / eng

TATA-STATE

Tijdens Ecotrip festival en Kunstlijn is er bij Nieuwe Vide een overzicht van het project ‘a Tata State of Mind’ van de Haarlemse kunstenaar TRIK en striptekenaar Eva Hilhorst te zien. Met werk van ArtEZ illustratie studenten uit Zwolle, henzelf en leerlingen 6VWO van het Sancta Lyceum Haarlem.
 

 

 

‘Tata State of Mind‘ is de naam van een groter een langlopend project waarbij allerlei studenten en makers exposeren met werk dat reflecteert op de vervuiling van fabriek Tata Steel, het klimaat en het maken van beeld en illustraties over dit complexe onderwerp. Ook was het werk van gemaakt door de ArtEZ studenten eerder te zien tijdens de IllustratieBiennale @illustratiebiennale bij het Kunst Centrum Haarlem en werden enkele werken opgepikt door het Parool en de Trouw.

TRIK en Eva Hilhorst hebben de verschillende fases van het project al op meerdere plekken geëxposeerd, o.a. @kunstchaarlem en @nieuwevide en gaven hij en @hilhorsteva een workshop bij Nieuwe Vide tijdens de @stripdagenhaarlem. Zo blijft het project groeien en reizen. Nu volgt de meest recente update; met het nieuws dat er dit jaar nog een krant zal verschijnen met alle resultaten onder de naam ’The Tata State Tabloid’ ism ArtEZ Zwolle en het platform voor getekende journalistiek ‘Drawing The Times’.

Kom tijdens Ecotrip & Kunstlijn Haarlem kijken bij Nieuwe Vide, Energieplein 69, Haarlem.
Gelijktijdig geopend: Spreading Seeds: Reflections on forming futures door #doc4 resident Lola Maggi.
Tijdens @kunstlijnhaarlem presenteert @artcore_haarlem ook!

Over Ecotripfestival
EcoTrip is een jaarlijks festival op het snijvlak van cultuur en klimaat. Een kleine dertig Haarlemse organisaties programmeren ruim een week lang rond de Klimaatweek debat, theater, film, muziek, workshops, excursies, exposities en alles daar tussen in.
Klimaatverandering is een even angstaanjagend als onbevattelijk thema. Door de lens van kunstenaars kunnen bezoekers vat proberen te krijgen op de naderende toekomst en alternatieven onderzoeken om een duurzaam gebruik van onze hulpbronnen en leefomgeving te bereiken.
www.ecotrip.nl

 

28.10 t/m 12.11.2023

Aanvangstijden: Vrijdag t/m Zondag 12-17:00
(Tezamen met de expositie van Lola Maggi: Spreading Seeds: Reflections on forming futures)

‘A Tata state of mind’ was eerder onderdeel van de Stripdagen en Teken or Leave It bij Nieuwe Vide.
Tijdens Kunstlijn en Ecotrip festival is nu het vervolg te zien.

Beeld: Trik & Eva Hilhorst

Ecotripfestival

Kunstlijn Activiteiten Nieuwe Vide